Aşağıda bir bölümü verilmiş olan yazıyı tamamlayınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Aşağıda bir bölümü verilmiş olan yazıyı tamamlayınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Yazımın başlığını henüz koymadım ancak aklımda şekillenmeye başlayan bir şeyler var. Başlık demişken “Düşünmek” olabilir, diyorum. Neden olmasın? İnsanoğlu günümüze düşünerek, düşündüklerini hayata geçirerek ulaşmıştır.

Düşünmek için okumaya ve düşündüklerini yazmaya ihtiyaç duyan insan aslında bir şeyin farkına varmıştır. Düşünmenin temel kaynağı okumaktır. İnsan okudukça düşünme becerisi de gelişmektedir. Okuyup düşünen insan düşündüklerini yazıya aktararak da kendini ifade eder.

İnsanoğlunun günümüze kadar gelmesini sağlayan şey düşünme becerisidir. Bu beceriyle insan, düşündüklerini hayata geçirmekte ve varlığını devam ettirmektedir. Dolayısıyla düşünen insan için okumak bir gereksinimdir diyebiliriz.

Düşünmek insanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Düşünmeyi öğrenen insan bu özelliği sayesinde hayata farklı açılardan bakmayı öğrenir. Yani olaylar ve durumlar karşısında akılcı ve mantıklı kararlar verebilir. Bunun için okumaya ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Okumak, bu anlamda ok önemlidir. Okuyan insan aklını kullanarak, mantıklı düşünerek kendini geliştirmiş olur. Sonuç olarak düşünmenin kaynağı okumaktır denilebilir.

Yazımızın başlığı olarak “Okumanın Düşünmeye Etkisi” ifadesini belirledik.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski