Akraba Gelmeye Gelmeye Yâd Olur, Yâd Gele Gele Akraba Atasözünün Açıklaması

Akraba gelmeye gelmeye yad olur, yad gele gele akraba atasözünün açıklaması ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne uygun bir başlık koyunuz.

İnsan akrabasına gidip gelmelidir. Yoksa akrabaya gidilmeyince arada soğukluk oluşur. Böyle bir durumda akraba olunan kişi yabancı gibi olur. Yani el olur. Akrabalık dayanışma gerektirir. Zor bir zamanda herkesin yanında mutlaka akrabası olur. Hayattaki iyi veya kötü günlerimizde herkesten önce yanımıza akrabalarımız gelir. Çünkü akrabalık yakınlık demektir. Mesela askere gittiğinizde, hastalık geçirdiğinizde en başta akrabalarınız yanınıza gelir.

Akraba ile olan ilişkiler diğer insanlara göre daha samimidir. Bundan dolayı akrabalarımızla arayı soğutmamalıyız. Onlarla arada bir de olsa görüşmeli, hal hatır sormalıyız. Akraba gelmeye gelmeye yâd olur, yâd gele gele akraba sözünün anlamı, kısaca akraba gelmedikçe yabancılaşır şeklinde ifade edilebilir. Bunun tam tersini düşündüğünüze yabancı biri ile çok samimi olursanız, size akrabalarınızdan daha çok sıklıkla gidip gelirse o kişi, yabancı biri olmaktan çıkar sanki akrabanızmış gibi bir şey olur.

Dolayısıyla akrabalarımızla aramızdaki bağın güçlü olmasını sağlamalıyız. Onlarla iletişimimizi kesmemeliyiz. Çünkü onlarla yakın bir bağımız var. Bunun etkisiyle onlardan uzak kalamayız. Bu yüzden akrabalık ilişkilerine önem vermek gerekir. 

İnsanın hiç akrabası olmazsa bir tarafı eksik gibi olur. Zira dünya hayatında insanın çevresinde birileri mutlaka olmalıdır. Yalnız kalmak, akrabasız olmaz, toplumsal bir varlık olan insanın ruhuna da aykırıdır. Bu yüzden akrabalarımızla iletişimi her zaman devam ettirmek çok önemlidir. Akrabalarımıza sık sık gitmeli, onları ziyaret etmeli ve gönüllerini hoş tutmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski