Atatürk’ün gençlerde görmek istediği özellikleri ve gençlere verdiği görevleri dikkate alarak Gençliğin Ata’ya Cevabı başlıklı bir yazı yazınız.

Atatürk'ün gençlerde görmek istediği özellikleri ve gençlere verdiği görevleri dikkate alarak “Gençliğin Ata'ya Cevabı” başlıklı bir yazı yazınız.

Kahraman Atatürk, seni kendimize örnek alarak Türk İstiklal ve Cumhuriyet’i için çalışacağız. Varlığımızın yegâne sebebi olan Türk İstiklal ve Cumhuriyetini korumak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Vatanımızı her alanda daha ileriye taşıyacağız.

Biz gençler tarihimizden aldığımız inançla ulusumuzun birlik ve beraberliğine her zaman önem vereceğiz. Senin kurduğun sağlam temeller üzerinde bilim ve fen ışığında mesafe kat ederek milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacağız.

Ey Büyük Atamız, senin ilkelerini kendimize rehber edinerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız. Okumak azmiyle hareket ederek, vatanımız, milletimizi için faydalı olan ne varsa yapacağız. Devletimizin geleceği bizlere emanettir Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde her zaman bağımsızlık şarkıları söyleyeceğiz. En değerli emanet olarak Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Aziz vatanımızın gençleri olarak vatanımızın ve milletimizin selameti, özgürlüğü için her türlü zorluğa karşı göğsümüzü siper edeceğiz.

Şanlı tarihimizde milletimizin şartlar ne olursa olsun vatanımıza sahip çıktığını asla unutmadan, Türk İstiklal ve Cumhuriyetine herhangi bir zarar gelmemesi için tetikte olacağız. Bir gün istiklal ve cumhuriyete tehdit olan bir unsur oluşursa, şartlar ne olursa olsun vazifeye atılacak ve vatan savunmasını güçlü bir şekilde yapacağız. Biz, Türk gençliği olarak her zaman Cumhuriyetin, özgürlük ve bağımsızlığın, vatanımızın yılmaz bekçileri olacağız. Gücümüzü damarlarımızdaki asil kandan alıp Tük İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski