Barış Manço'nun birçok dil bilmesine rağmen “İnsanın hayatta öğrenmesi gereken tek dil tatlı dil.” sözleriyle ne anlatmak istediğini arkadaşlarınızla paylaşınız.

Barış Manço'nun birçok dil bilmesine rağmen “İnsanın hayatta öğrenmesi gereken tek dil tatlı dil.” sözleriyle ne anlatmak istediğini arkadaşlarınızla paylaşınız. Aşağıya konuyla ilgili kısa bir konuşma metni yazdım.

Sevgili arkadaşlar, şimdi sizlere Barış Manço’nun “İnsanın hayatta öğrenmesi gereken tek dil tatlı dil.” sözüyle ne anlatmak istediğini anlatan bir konuşma yapacağım. İnsanların sağlıklı ve etkili bir iletişim için her zaman tatlı dile ihtiyacı vardır. Bu nedenle tatlı dil kullanmanın gerekliliğini bilmeliyiz. Bu anlamda tek yapacağımız şey tatlı dilli olmaya özen göstermek olacaktır.

Sert bir üsluba sahip olan, yani kırıcı bir dil kullanan insanlar etkili bir iletişim kuramaz. Oysa tatlı dilli olmayı öğrenseler bu şekilde bir üslup kullanmayı bırakırlar. Tatlı dil sert gibi görünen, yumuşamayan kalpler üzerinde bile çok etkilidir. 
Barış Manço, bu yüzden insanın hayatta öğrenmesi gereken tek dil, tatlı dil demiştir.

Demek ki tatlı dil çok önemliymiş. Herkes konuşma sırasında farklı bir dil kullanmaktadır. Kimisi nazik konuşurken, kimisi de emredici bir tonda konuşur. Sesinin şiddeti yüksek olanlar anlaşmanın önüne bir set çeker. Oysa dili tatlı olan biri ise anlaşmayı kolaylaştırır. Biz de bundan sonra iletişim kurduğumuz her insana karşı tatlı dilli olmalıyız

Sonuç olarak tatlı dili öğrenmeliyiz. Hayatımızda uygulamalıyız. Böylece başkalarıyla zorluk yaşamadan rahatlıkla anlaşabiliriz. Zira tatlı dil, iletişimi kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Kısacası tatlı dil insanlar arasında gönül köprüsü kuran etkili bir dildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski