Kıştan Bahara Geçişi Anlatan Bir Betimleme

Kıştan bahara geçişi anlatan bir betimleme yapınız. Aşağıya konu ile ilgili kısa bir kompozisyon yazdım.

Havaların ısınmaya başlamasıyla ve karların erimesiyle dağlarda siyah beyaz renklerden oluşan güzel bir görüntü, kıştan bahara geçin en belirgin özelliklerinden biridir. Doğa yeniden canlanmaya başladı. Toprakta açan beyaz renkli kar çiçekleri bahara geçişi müjdeliyor adeta. Uçsuz bucaksız tarlalarda yemyeşil otların ucu görünmeye başladı. Kar erimeleriyle nehirlerdeki boz bulanık seller artarak devam ediyor.

Suyun şırıltısı eşliğinde yaşlı bir ağacın altında oturup dinlenmek insana tarif edilemez bir huzur veriyor. Kış mevsiminden bahara geçiş toprağın, hayvanların, bitkilerin sabırsızlıkla beklediği bir durumdur. Ağaçlar nohut büyüklüğündeki tomurcuklarıyla canlanmak üzere olduklarını belirtiyor. Çünkü sular artık ağaçların köklerini beslemeye başladı.

Ağaçlar mavi göğe doğru yeşil yapraklarını uzatmak için sabırsızlanıyor. Güneşin sarı ışıkları artık ben de buradayım demek istiyor. Çünkü kıştan bahara geçiş her şeyden önce havaların ısınmasına bağlıdır. Bu da güneş ışıklarıyla oluşmaktadır. Çayırlar sarı çiçeklerle bezenmeye başlayarak baharı ayrı bir şenlendiriyor. Bahar yeşilliğiyle insana huzur vermeye her zaman olduğu gibi devam ediyor.

Uzaklardan gelen kuş sesleri, ırmakların çağıldayarak akması hemen her şey baharın habercisi olmaya başladı. Yol kenarlarında biten küçük çiçekler güneşe göz kırpıyor. Doğadaki her şeyde bir hareketlenme var. Bütün hayvanlar kış uykusundan uyandı artık. Rengârenk kelebekler güneşin sarı sıcak ışığı altında havada süzülerek kıştan bahara geçişten dolayı çok mutlular.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski