Başkasından Üstün Olmamız Önemli Değildir Asıl Önemli Olan Şey Dünkü Halimizden Üstün Olmamızdır ile İlgili Kompozisyon

“Başkasından üstün olmamız önemli değildir asıl önemli olan şey dünkü halimizden üstün olmamızdır ile ilgili kompozisyon” konusundan bahsedeceğiz.

Kendimizi başkalarından üstün görmek doğru bir davranış değildir. Bana göre herkes kendi içine bakmalıdır. Başkalarının eksik yönlerine bakıp kendimizi üstün görmek hem insanlığa sığmaz, hem de yanlış bir düşüncedir. Diğer insanlarla kendimizi karşılaştırıp onlardan üstün olup olmadığımıza bakmak bize hiçbir şey kazandırmayacağı gibi, yalnızlığı da beraberinde getirir. Çünkü kendini beğenmiş kimselerle hiç kimse arkadaşlık etmez.

Başkasından üstün olmamız önemli değildir, asıl önemli olan şey dünkü halimizden üstün olmamızdır. Kendi hayatımıza bakıp nereden nereye geldiğimizi görmeliyiz. Dünkü halimiz nasıldı? Bugün ne durumdayız? sorularının cevabını aramalıyız. Bu noktada insanın kendini geliştirmesi gerektiği ön plana çıkmaktadır. Yeniliklere açık olmalı, hep daha iyi bir duruma gelmek için çalışmalıyız. Bundan dolayı çalışmak, disiplinli olmak, sorumluluk sahibi olmak önem kazanmaktadır. Dolayısıyla attığımız adımlar hep kendimizi geliştirmek için olmalıdır.

Örneğin dünkü halimiz gelişmesi gereken bir şekilde olabilir. Bugün kendimizi geliştirip dünkü bulunduğumuz noktadan daha iyi bir yerde olup olmadığımızı sorgulamalıyız. Asıl üstünlük budur. Her günü aynı geçen, hiçbir ilerleme kaydedemeyen insanlar başarısız olmuş kimseler olarak bilinir. Bu yüzden kendimizi geliştirmeye önem vermeli, her zaman gelişmeye açık olmalıyız. Üstün olmaya bu kadar önem veriyorsak, önemli olan dünkü halimizden üstün olmaya çalışmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski