Ne çok öldük yaşamak için sözünü açıklayınız.

Bu bölümü incelediğinizde ne çok öldük yaşamak için sözünü açıklayınız sorusunu açıklayacak düzeye ulaşacaksınız.

Ne çok öldük yaşamak için sözü yaşamak için fedakarlık ederek ölümü göze alma anlamına gelir. Bir milletin yaşaması demek, hür olması, hiçbir devletin himayesi altına girmemesi demektir. Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanımız işgal altındayken, evini barkını terk edip cepheye koşan kahraman milletimiz canını feda etmekten çekinmemiştir. Onlar vatanımızın bağımsızlığı için, devletimizin geleceği için canını vermekten çekinmemiş ve düşmanın karşısına çıkıp savaşmış kahramanlarımızdır.

Ne çok öldük yaşamak için sözü milletimizin kurtuluşu için, vatanımızın düşmanlardan temizlenmesi için verilen yüz binlerce şehidimiz için söylenmiş bir sözdür. Çanakkale Savaşı'nda iki yüz elli bin insanımız, Kurtuluş Savaşı'nda yüz binlerce insanımız, 15 Temmuz’da yüzlerce insanımız Tük milletinin bağımsız bir şekilde yaşaması için şehit olmuşlardır. Kahraman ecdadımızın vatanımız, milletimiz için canlarını feda etmesinden gerekli dersleri almalıyız. Bugün bize düşen vatanımıza sahip çıkmaktır. Çünkü biz onlar sayesinde bugün yaşıyoruz. Ne çok öldük yaşamak için sözünün anlamı, Türk milletinin özgür bir şekilde yaşamak için çokça şehit vermesidir. Atalarımız vatan savunması için hayatlarını feda etmiş ve bu güzel vatanımızı bizlere miras bırakmışlardır. Onlar bizim yaşamamız için ölmeyi göze almışlardır. Düşmanla çarpışarak devletimizin bağımsızlığını tekrar elde etmişlerdir. Çünkü biz bağımsızlığımıza düşkün bir milletiz.

Sonuç olarak özgürce yaşamak için bazen şehit olmak gerekiyor. Atalarımız kahramanca evinden yurdundan koparak cephelere savaşmaya gidip şehit düşmüş. Bize özgürce yama imkanı sunmuşlar. Onlara layık birer evlat olmalıyız. Yaşamanın gerçekte ne olduğunu iyi düşünmeli, vatanımıza göz dikenlere fırsat vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski