Dostunuzu sık sık ziyaret ediniz, çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılıklarla kaplanır sözünde vurgulanmak istenen düşünce nedir?

“Dostunuzu sık sık ziyaret ediniz. Çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılıklarla kaplanır.” sözünde vurgulanmak istenen düşünce nedir? konusunda kısa bir kompozisyon yazacağız.

Dostunuzu sık sık ziyaret ediniz. Çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılıklarla kaplanır sözünde, dostumuzu ziyaret etmeye etmeye araya soğukluk girer ve samimiyet biter düşüncesi vurgulanmak istenmiştir. Gerçekten dostlarımızla görüşmeyi azalttığımızda aramızdaki yakınlık, samimiyet derecesi de azalarak dostluk yerini yabancı olmaya bırakır.

İnsan dostunu sık sık ziyaret etmelidir. Dostluk samimiyet ister, yakınlık ister. Çünkü dostluk insanlar arasında kurulan çok sağlam bir bağ gibidir. Bu bağın sağlam kalması bizim elimizdedir. Dostlarımızla iletişini devam ettirmek, dostluğun kalıcılığını artıran önemli bir etkendir. Ancak dostlarımızla iletişimi kesersek, bu durum yabancılaşmaya kadar gider. Sonunda eskiden dost dediğimiz kimseler bize yabancı olur.

Dostlarımızla bol bol görüşmeli, onların halini hatırını sormalıyız. En sıkıntılı, dertleşmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda içimizi dostumuza dikeriz. Çünkü öyle bir anda bizi yalnızca dostumuz anlayabilir. Dost dostun ağusunu alır derler. Gerçekten de durum böyledir. Dostlarımızı sık sık ziyaret etmek aramızdaki sevgi ve güven bağını son derece güçlendirir.

Sonuç olarak acılarımızı, sevinçlerimizi onlarla paylaştığımız zaman hayat anlamlı bir hale gelir. Gerçek dostluk da zaten bunu gerektirir. Dostlarımızla irtibatımızı kesersek doğal olarak birbirimize karşı el gibi oluruz. Nasıl ki üzerinde yürünmeyen yollar diken ve çalılıklarla kaplanırsa, iletişimin koptuğu, sürdürülmediği dostluklar da ortadan kaybolur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski