Mutlu Olabilmek İçin Para mı Önemli Sağlık mı Konulu Münazara

Bu yazımızda “mutlu olabilmek için para mı önemli sağlık mı konulu münazara” konusu ile ilgili açıklamalara yer vereceğiz. Sağlık Paradan Daha Önemlidir Konulu Münazara

Mutlu olmak için para mı önemli, sağlık mı derseniz bana göre sağlık paradan daha önemlidir. Sağlık her şeyin başıdır diye boşuna dememiş atalarımız. İnsan sağlıklı olmadıktan sonra sandıklar dolusu parası olsa neye yarar? Siz hasta halde yatağınızda acı içinde kıvranırken paranız pulunuz sizi iyileştirmez, ağrılarınızı dindirmez. Dolayısıyla sağlık açısından iyi olmadıkça mutluluğa çok uzağız demektir. İnsanın milyarlarca parası olsun, hastalanıp yataklara düşmüşse o kadar paranın da önemi olmaz.

Biz insanlar hastalanmadıkça, ağrı sızı çekmedikçe bizim için çok kıymetli olan sağlığın önemini pek anlamıyoruz. Aman bir şey olmaz, bu dünyaya bir daha mı geleceğiz deyip sağlıksız besinleri rahatça tüketiyoruz, Spor yapmayıp, hareketsiz kalmayı seviyoruz. Belki de üşendiğimizden hareketsiz bir yaşama alışıyoruz. Bunlar sağlı*ık sorunlarına kapı aralar. Sağlık açısından sorunlar baş gösterdiğinde de mutluluk bizden uzaklaşır. Maddi anlamda zengin biri olsak bile bu paralı yaşam bize mutluluk vermez. Asıl mutluluk sağlığımızın yerinde olmasına bağlıdır.

Hasta olan bir kişinin mutlu olması düşünülebilir mi? Sağlığı elden giden birinin mutlu olması beklenemez. Para  pul içinde yaşamak da mutluluk anlamına gelmez. Parası çok olup da mutlu olmayan nice insan görüyoruz. Varlıklı olup istediği her şeyi alma gücüne sahip olan bir sürü insanın mutsuz olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Bu yüzden bu münazarada para sağlıktan daha önemlidir görüşünü savunanların düşüncesi bana göre yanlıştır.

Sonuç olarak para mı, sağlık mı önemli sorusu ile ilgili yanıtım mutlu olmak için, insan için kesinlikle sağlık paradan daha önemlidir. İnsan sağlıklı olursa her şey anlamlı olur. Kendini daha iyi hisseder. Hayat gülen gözlerle bakar. Dolayısıyla mutluluğun ön koşulu sağlıklı olmaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski