Teknolojik Terimlerin Türkçe Karşılıklarını Kullanarak Bilgilendirici Bir Metin

"Teknolojik terimlerin Türkçe karşılıklarını kullanarak defterinize bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz. Yazınızı çizim ve görsellerle zenginleştirebilirsiniz." Metne uygun bir başlık koyunuz.

Teknolojik terimlerin Türkçe karşılıkları: Dizüstü (Laptop, Ekran (Monitör), Ağ (Network), dizüstü bilgisayar (Laptop), Yazıcı (Printer)

Okulda bilgisayar dersinde konu işliyorduk. Bu sırada bilgisayar öğretmenimiz bize yeni teknolojik terimlerin ne olduğunu öğretti. Mesela laptop, dizüstü bilgisayar demekmiş, monitör ekran demekmiş, network demekmiş.

Ben bilgisayarı seviyor olmama rağmen bu terimleri daha yeni öğrenmenin heyecanını yaşıyordum. Öğretmenimiz teknolojik terimlerin Türkçe karşılıklarını kullanmak gerektiğini ifade etti. Bunun dilimiz açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Bilgisayar öğretmenimizi sessizce dinledim. Daha sonra konuyla ilgili örnekler verdi. Örneğin computer yerine bilgisayar demek daha güzelmiş. Ayrıca printer ifadesi teknolojik bir terimmiş ama biz printer değil de Türkçe olarak yazıcı ifadesini kullanmalıymışız.

Sonuç olarak bilgisayar dersimiz bizi için bilgilendirici ve çok yararlı oldu. Teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya yeni yeni teknolojik terimler çıkacaktır. Biz teknolojik terimlere Türkçe karşılık bulmalı ve onları konuşmalarımızda, yazılarımızda kullanmalıyız.

5 Yorumlar

  1. Çok işime yaradı 👍👍

    YanıtlaSil
  2. çokkkkkkkkkkkkkkk güzellllllll

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir site ödevimde yardımcı oldu birde bu siteden meb kitaplarının cevapları yayınlansın birde youtube sayfası açın ben sizi takip ederim ve digerleride takip eder herhalde

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  5. Çoooook kötü! (iyi...) =D

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski