Açgözlü olmanın hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlatınız.

Açgözlü olmanın hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlatınız.” Konusu ile ilgili kısa bir yazı yazacağız.

Etkinlik: Açgözlü olmanın hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlatınız.

Açgözlü olmak hayatımız olumsuz yönde etkiler. Açgözlü olmak sahip olunanlarla yetinmemek, her şeyin çok daha fazlasını istemektir. Bu durumda açgözlü olanlar elindekilerden ötürü yetinmeyi bilmezler. Hep daha çok olsun isterler. Açgözlü olmak her şeyden önce insanı mutsuz eder. Çünkü açgözlü olmak yetinmeyi bilmemek, elindekinin değerini anlamamak, haline şükretmemektir. Böyle olunca insan aç gözlülük etmiş olur ve kendini mutsuz hisseder.

Aç gözlü olmak gözü doymamak deyimiyle yakından ilişkilidir. Gözü doymayan insanlar her konuda sahip olduklarının kıymetini bilmeyip, her şeyin daha fazlasını isterler. Bu açgözlülük demektir zaten.

Açgözlü olmanın hayatımız olumsuz yönde etkilediğini bilmeliyiz. Mesela açgözlü olursak kimse bizimle yakınlık kurmayı istemez. Sağlıklı iletişim kuramayız. Hiçbir zaman mutlu olamayız. Her zaman beklenti inde oluruz. Bu gibi olumsuzluklar açgözlü olmanın hayatımıza etkileri olarak karşımıza çıkar.

Sonuç olarak açgözlü olmanın iyi bir şey olmadığı aşikârdır. Bundan dolayı açgözlü olmaktan kaçınmalı, elimizdekilerle yetinmeyi bilmeli ve sahip olduklarımız için şükretmeliyiz. Ancak bu şekilde daha mutlu bir hayatımız olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski