Kahramanları hayvanlar olan hikaye edici bir metin yazınız.

6. Sınıf Türkçe sorusu şöyle: "Kahramanları hayvanlar olan hikaye edici bir metin yazınız. Hikayenizde “konuşturma, benzetme ve abartma” sanatlarından yararlanınız."

Kış artık kendisini iyice hissettirmeye başlamıştı. Havalar o kadar soğuktu ki aldığını nefes hemen buz tutuyordu. (Abartma)Hayvanlar soğuk havada hem barınma konusunda hem de yiyecek bulma konusunda zorlanıyordu. Ancak biri vardı ki onun için durum çok farklıydı. O da apartmanda yaşayan Tekir isimli kediydi. Tüyleri bir pamuk gibi yumuşaktı Tekir’in. (Benzetme) Apartmanın koridorunda yaşayan Tekir'e apartman sakinleri kucak açmıştı.

Tekir, kalorifer peteğinin hemen altında uyuyor ve apartman sakinleri tarafından kendisine yemek veriliyordu. Tekir böyle rahat bir ortamda yaşarken tabii ki diğer hayvanları da düşünüyordu. Onlar için de hayat şartlarının iyi olmasını istiyordu. Apartmandaki bir ailenin tek oğlu olan Ali, Tekir’in arkadaşı gibiydi. Onunla oyunlar oynar, eğlenirdi. Bir gün Ali Tekir’in üzgün olduğunu görünce ona seslendi:

-Neyin var, niye üzgünsün?
-Ben rahat koşullarda yaşarken, diğer hayvanların kışın soğuk ve ayaz günlerinde aç bir halde yaşamalarına üzülüyorum. Keşke onlar için de elimizden bir şey gelse de onlar da sıcak bir ortamda yaşasa. (Konuşturma)

Ali, bunları duyunca çok etkilendi. Bir hayvanın bunları düşünüyor olması onun yüreğini sızlattı. Hemen durumu babasına anlattı. Babası bu konuda belediyeye başvurarak sokak hayvanlarının hayvan barınaklarına alınmasını sağladı. Bunu duyan Tekir havalara uçtu. Artık o günden sonra kendini daha iyi hissetti. Diğer hayvanlar da iyi koşullara kavuşmuştu.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski