Sevgiden Acılar Tatlılaşır Sevgiden Bakırlar Altın Kesilir Anlamı

Bu bölümde sevgiden acılar tatlılaşır sevgiden bakırlar altın kesilir sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon şeklinde kısa bir açıklama yapacağız.

Sevgi, o kadar iyileştirici bir duygudur ki sevgiden acılar tatlılaşır, sevgiden bakırlar altın kesilir. Sevgi bulunduğu yere huzur getirir, kalpleri yumuşatır. Sevgi acıları âdeta yok eder, dünyanın güzelleşmesini sağlar. Bu yüzden sevginin hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Sevginin her şey üzerinde iyi yönde dönüştürücü bir etkisi vardır. Buna inanmalı ve sevgiyle yaşamayı her şeye rağmen öğrenmeliyiz.

Sevgiyi önemsemeli ve hayata sevgiyle bakmalıyız diye düşünüyorum. Çünkü sevgi çektiğimiz acıları tatlılaştırarak hafifletir. Hayatta güzel günlerimiz olabildiği gibi acı dolu günlerimiz de olabiliyor. Acı çekmek hepimiz için çok zor oluyor. İşte bu acıların, sıkıntıların ortadan kalkması için sevgi gerekir. Hepimiz sevgiye önem vermeliyiz. Hayata, insanlara, canlılara sevgiyle bakmalıyız. Sevgi, şefkati, iyi niyeti, herkese güzel davranmayı, hayata olumlu bakmayı, her şey hakkında olumlu düşünmeyi beraberinde getiren çok yönlü iyileştirici bir güçtür.

Ne olursa olsun sevgiden uzak kalmamalıyız. Çünkü onun bulunduğu her ortamda kötü olan şeyler yok olur gider. Yaralar onun tatlı yönüyle iyileşir. Bundan dolayı acılarımızı tatlılaştırmak istiyorsak sevgiye sımsıkı sarılmalıyız. Kalplerimizden sevgi duygusunu hiçbir zaman eksik etmemeliyiz. O zaman bizi olumsuz etkileyen kötü duygulardan kolaylıkla kurtulabiliriz. Dünyada yaşanan acılar, kötülükler, zalim tutumların hepsi sevgisizliktendir. Bu kötü durumların ortadan kaldırılmasın sevgiyle mümkün olacaktır

Sonuç olarak sevgi yaşanan acıların hafiflemesini sağlar, sevgi güzel olan her şeyi daha da güzelleştirerek hayatımıza anlam katar. Dolayısıyla sevgi neye dokunursa onun iyi yönünü daha çok artırır. Kısacası sevginin bu olumlu etkilerinden faydalanmak lazımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski