Engelsiz Bir Yol Bulursan Muhtemelen Hiçbir Yere Gitmez Sözünün Açıklaması

Engelsiz bir yol bulursan muhtemelen hiçbir yere gitmez sözünün açıklaması ile ilgili kompozisyon.

İçinde herhangi bir engel bulunmayan yolun sonunda güzel bir şey yoktur. Yani sonunda bir şey kazanılan yollarda daima engel bulunur. Buradaki olay her başarının kazanılması için bazı engelleri aşmak gerektiğidir. Çünkü bir başarı elde etmek bazı bedelleri ödemeye bağlıdır. Eğer bir yolda engel yoksa o yol sizi hiçbir yere götürmez.

Gitmek istenilen yer; amaçladığımız, ulaşmak istediğimiz noktadır. Yani başarıdır. Başarıya giden yollarda da önümüze bir sürü engel çıkar. İçinde hiçbir engel olmayan bir yolun sonunda başarı da yoktur. Her insanın hayatında ulaşmak istediği bir nokta vardır. Yani herkesin bir hedefi vardır. Hedefe giden yollar engellerle doludur. Bu engelleri aşarsak hedefe varır ve mutluluğu yaşarız. İçinde engel barındıran yolun sonundaki kazanım işte bu yüzden çok değerli ve anlamlıdır. Hayatta herkesin bir hedefi var. Hedefe giden bütün yollar da aşılmaz gibi görünen engellerle doludur. Engellerle karşılaştığımız zaman pes etmemeliyiz. Azim ve kararlılıkla yolumuza devam etmeliyiz. Böyle düşünerek hareket ettiğimiz zaman, gerçek başarı bize artık çok yakın olacaktır.

Kısacası engelsiz bir yol bulursan muhtemelen hiçbir yere gitmez sözü, engelsiz yolun sonunda başarı da yoktur anlamına gelir. İşte bundan dolayı başarı alın teri ister ve çok değerlidir. Bu açıdan baktığımızda önümüze çıkan engeller başarıya giden yoldaki süslerdir aslında. Bir yola çıktığımızda o yolun sonundaki kazanca ulaşmak için bazı engelleri aşmak gerektiğini bilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski