Yeni Yıldan Neler Bekliyorum Konulu Bir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada yeni yıldan neler bekliyorum konulu bir kompozisyon yazmak için yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Biz günlük hayatımıza devam ederken yeni yıl da geldi çattı. Artık bazı beklentilerimizin olması son derece normaldir. Yeni bir yıla girecek olmak sanki hayata yeni bir kapı açmak gibi bir şeydir. Bu yüzden her insanın yeni yıldan beklentileri oluyor. Bu beklentiler hep güzel anlamda olmaktadır. İnsan hayatının sıkıntılarla dolu olmasından ötürü yeni yıldan güzel şeyler beklemeyi kendimize çok görmemeliyiz.

Mesela içinde bulunduğumuz yılda ülkemizde ve dünyada birçok olumsuz durum yaşandı. Geçen yıl yüzyılın felaketi olarak adlandırılan büyük bir depremle binlerce insanımızı kaybettik. Şu sıralar savaşlar var. Bütün bu olumsuz durumların etkisiyle insanlar hayata veda etti, çok acılar çekti. Yeni yılda hiçbir felaket ve savaş olmasın isterim. Yeni yıldan bütün dünya ülkelerinin kardeşçe geçinmesini bekliyorum. Böylece herkes kendi ülkesinde evinde hayatını güzelce devam ettirir. Ayrıca savaşlar biterse anneler ağlamaz, çocuklar ağlamaz. Zira savaş en çok onları olumsuz etkiliyor. Savaşların acıdan başka yaşattığı bir şey olmadığını düşünürsek yeni yıldan kardeşliğin egemen olmasını bekliyorum.

Kendi adıma başarılı, sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmek istiyorum. Bu isteğim ailem, sevdiklerim, yakınlarım ve arkadaşlarım için de geçerlidir. Onlar mutlu olursa ben de mutlu olurum. Bu yüzden kendim için istediğim şeyleri sevdiklerim için de istiyorum. İnşallah yeni yıl hepimiz için güzelliklerle birlikte gelir.

Sonuç olarak yeni yılın bütün insanlığın sağlık ve huzurla geçireceği bir yıl olmasını dilerim. Herkes neyi başarmak istiyorsa amacına ulaşsın diyorum. Bütün evler mutlu bir yuva haline gelsin istiyorum. Kazaların olmamasını, hastaların iyileşmesini, kıtlık, susuzluk, sahipsiz kalmak gibi yürek yakan olayların yaşanmamasını bekliyorum. Kısacası yeni yılın herkesin mutlu olacağı, gönlüne göre güzle geçen bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski