Eşitlik ve İnsan Hakları Konulu Bir Konuşma

6. Sınıf Türkçe: Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nde dile getirdiği ifadelerden yola çıkarak öğretmeninizle oluşturacağınız grubunuzla “eşitlik ve insan hakları” konulu bir konuşma hazırlayınız. Hazırladığınız konuşmayı sunması için bir grup sözcüsü belirleyiniz.

Sevgili arkadaşlar şimdi sizlere eşitlik ve insan hakları konulu bir konuşma yapacağım. Nerede olursak olalım her insan eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Kız ya da erkek ayrımı olmadan herkesin eşit olduğunu bilmeli buna göre hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.  Bu anlamda insan haklarının korunmasına özen göstermek gerekir. Hiç kimse arasında ayrımcılığın yapılmaması gerekir.

İşte bütün bunlar yapıldığı takdirde eşitlikten ve insan haklarından söz edebiliriz. Eşitliğin ve insan haklarına saygının olmadığı bir toplumda yaşamayı kimse istemez. Bunun için herkes eşitlik ve insan hakları konusunda empati yapmalıdır.Yaşadığımız toplumda alıştığımı ortamda, evde, okulda veya misafirlikte herkesin birbirine karşı saygılı olması, eşit davranması ne kadar güzeldir. Bunlar insan haklarına saygıdan doğan tutumlardır.

Hz. Muhammed, Veda Hutbesi'nde kadınlarımızın haklarına saygı duymamız gerektiğinden bahsetmiştir. Bu anlamda erkek kadın ayrımı yapmadan herkesi eşit haklara sahip olduğunu bilmeliyiz. Yani herkesin hakkına saygı duymalıyız. İnsanlarla ilişkilerimizde hak yememeliyiz. Kimin hakkı ne ise onu vermeliyiz. 

Sonuç olarak arkadaşlar, peygamberimizin sözlerine kulak vermeli insan haklarını önemsemeliyiz. Eşitliğin ve insan haklarına saygı bilincinin yerleştiği bir toplumda sevgi, saygı, hoşgörü iklimi vardır. Konuşmamı burada bitirirken beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

21 Yorumlar

  1. evet güzel olmuş fakat din, ırk, dış görünüşler ve ten rengi eklenseydi HARİKA OLDUR -_- SAĞ OLUN

    YanıtlaSil
  2. Ben beğendim çünkü düz bir şekilde yazılmış

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş teşekkür ederi benim Dersime katkıda bulunduğunuz için

    YanıtlaSil
  4. çok yardımcı oldun saol

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Daha iyisini yapmak isterdim ama elimden gelen buydu

      Sil
  6. Güzel olmuş saolun

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel ama çok üzün be

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş sağul

    YanıtlaSil
  9. bence güzel olmuş

    YanıtlaSil
  10. Bencede harika olmuş 🤭😘☺️🙂

    YanıtlaSil
  11. Bence normal olması gerekeni yazmış =_= abartmayın

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Olum sınıftaki bir orçunda burda bulmuş yazmış hoca internetten yazmayın aklınızdan yazın demişti çocukla aynı yazmışız valla disipline gittim

    YanıtlaSil
  14. thank you wewgökğoiknfdsexvttsexgu gç

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski