Şefkati Olmayan Şefkat Bulamaz Kompozisyon

Şefkati olmayan şefkat bulamaz atasözünün anlamı nedir? Konu ile ilgili kompozisyonu okuyabilirsiniz.

Kişinin kendisinde şefkat duygusu yoksa kimseye şefkat göstermiyorsa, başkaları da o kişiye şefkatli davranmaz. Çünkü dünya hayatında her şeyin bir karşılığı vardır. Bu yüzden iyi ve güzel olan davranışlarda bulunmalıyız. Biz çevremize iyilik edersek, şefkatli davranırsak ileride bize de şefkat gösterilir, iyilik yapılır.

Şefkat duygusu içinde sevgi, merhamet ve yardımlaşmayı barındırır. Böyle güzel bir duyguya uzak kalamayız. Onu kalbimizin en derinlerine yerleştirmeliyiz. Küçük bir çocuğa, yaralı bir hayvana göstereceğiniz bir şefkat, size tarif edilemez duygular yaşatır. Bundan dolayı şefkatin mutlu olmayı sağladığı çok doğrudur.

Örneğin bir çocuk korkmuşa ona şefkatli davranmak lazımdır. Ya da yavru bir kedi ürkek olabilir. Annesinden ayrı düşmüş bir köpek çok korkar. Bu gibi durumlarda şefkat gerekir. Dolayısıyla şefkat korkuyu giderir. Onların kendini güvende hissetmesini sağlar. Bu da bizim için eşsiz bir mutluluktur.

Şefkat çok kıymetli bir şeydir. Ona her zaman ihtiyacımız olur. Şefkat duygusundan yoksun olan bir kişinin doğal olarak başkalarından şefkat görmesi beklenemez. Ayrıca eğer bir insan acıma, merhamet ve şefkat duygusuna sahip değilse onun kalbi kararmıştır. Sonuçta her şey karşılıklıdır. Biz bir insan veya bir hayvana şefkatli olmadığımız takdirde gün gelir aynı durumla karşılaşırız. O nedenle şefkatli olmaya özen göstermek gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski