Başkalarının Kusurunu Örtmede Gece Gibi Ol Kompozisyon

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol anlamı nedir? Konu ile ilgili kompozisyon örneği aşağıda bulunmaktadır. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Gecenin karanlık olması, insanların kusurunu örtmeye benzetilir. Kimsenin kusurunu, hatasını, günahını araştırmamalıyız. Zaten başkasının kusurunu araştırmak insanlığa hiçbir şekilde yakışmaz. Böyle bir davranış sergilemek toplumdaki saygınlığımızı ve değerimizi azaltacaktır.

İnsanoğlu garip bir şekilde kendine bakmaz. Hep etrafındaki kişilerde kusur arar. Kusur bulmak kolaydır. Başka biri hakkında hemen şu eksiği var, şunu yanlış yaptı gibi ifadeler kullanırız. Önemli olan ksuurları aramak değil, onları yüce bir gönüllük göstererek örtmektir. Yani diğer insanların hatalarını, günahlarını açığa çıkarmakla elimize hiçbir şey geçmez. Üstelik çok kötü bir şey yapmış oluruz. Bundan dolayı kusurları örtmekte gece gibi olmalıyız.

Herkesin kusuru, günahı vardır. Kimsenin hatasını, eksiğini, kusurunu açığa çıkarmaya çalışmamalıyız. Bizim insan olarak görevimiz kusurları gizlemek olmalıdır. Ancak o zaman erdemli bir davranışta bulunmuş oluruz. Böylelikle diğer insanlarla olan bağlarımız çok daha güçlenir. Bence doğru olan tutum, hatalarımızın farkına varmak ve yanlıştan en kısa sürede dönmektir.

Sonuç olarak her zaman iyi niyetli olmak lazımdır. Bazen aklımıza başkaları ile ilgili vesveseler geliyor ama bunların kötü düşünceler olduğunu anlayıp uzak durmalıyız. Başkalarının kusurunu araştırmaktansa kendi kusurlarımızı düzeltmeye çalışmak en doğru olandır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski