Hayali ögeler içeren bir metin yazınız.

Hayali ögeler içeren bir metin yazınız sorusuna örnek olması bakımından aşağıya konu ile ilgili kısa bir metin yazdık. Metne başlık koyma işini size bırakıyoruz.

Artık yaz mevsimi gelmişti. Balık tutmayı çok seven İsmail’in en büyük hayali, okullar tatil olunca babasıyla balık tutmaktı. Çünkü o, babasını çok seviyordu ve onunla güzel vakitler geçirmenin ne kadar değerli olduğunu biliyordu.

İsmail, sabah erkenden kalktı, annesinin hazırladığı kahvaltıyı hep beraber yaptılar. Daha sonra balık malzemelerini çantasına koyan İsmail, hayalinin gerçek olacağına çok seviniyordu.. Babasıyla birlikte arabaya binerek balık tutacakları yere gittiler. İsmail. Oltasını gölete attı. Beklemeye başladı. Tam o sırada İsmail, etrafa bakınırken, oltasının oynadığını gördü. Heyecanlı bir şekilde oltayı çekti ve balığın oltasına takılmış olduğunu görünce dünyalar onun oldu. 

Balığı oltadan çıkarırken bir ses duydu. Bu ses kalbinin sesiydi. Ve ona diyordu ki, senin sen aylardır balık tutmayı hayal ediyordun, işte şimdi hayaline kavuştun, ama bir de o balığın halini düşün. Ne kadar acı çektiğini görüyor musun, diye ona sesleniyordu kalbi. İsmail, bu konuşmadan o kadar etkilendi ki bir anda oraya düşüp bayıldı.

Babası ona doğru koşarak İsmail’e, uyan oğlum diye bağırıyordu. İsmail bir anda irkilerek yerinden fırladı. İçinden derin bir oh çekti. Çünkü bu olayların hepsi bir rüyaydı. O andan sonra İsmail çok rahatlamıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski