Zirvede Kartallar da Bulunur Yılanlar da Konulu Yazı

Soru şu şekilde: Zirvede kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek birisi sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok nereden ve nasıl geldiğinizdir konulu yazı yazınız.

Zirve, ulaşmak istediğimiz noktadır. Yani hedeflediğimiz başarı zirveye benzetilmiştir. Zirvede kartallar da bulunur, yılanlar da. Kartallar kendilerinde bulunan uçma yeteneğiyle uçarak, fazla zorlanmadan zirveye ulaşırlar ama yılanlar da uçma özelliğine sahip olmadığı için sürünerek zirveye ulaşır. Örneğin bir adam bir yere torpille geliyor, başka biri de çalışıp hak ederek geliyorsa arada ciddi bir fark vardır.

Bana göre yılanın zirveye ulaşması yani başarıyı yakalaması daha değerli ve anlamlıdır. Çünkü o, zirveye ulaşmak için bin bir zorlukla mücadele etmiş, çok fazla emek sarf etmiştir. Halbuki kartal kolay yollardan zirveye ulaşmıştır. Bir yere kolay yoldan ulaşmak var, bir de çetin mücadelelerden geçerek ulaşmak var. Bu ikisi kesinlikle aynı değildir.

Kısaca özetlersek emek harcayıp da başarıya ulaşırsak, yani uzun uğraş verirsek, o zaman kazancımız daha kıymetli olur. Hiç çaba göstermeden gelen başarının da bir değeri olmaz. Bu yüzden bir mevkiye sahip olduğumuzda oraya varmak için nasıl geldik, neler çektik gibi konular çok önemlidir.

Zirvede kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek birisi sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok nereden ve nasıl geldiğinizdir sözünün anlamı budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski