Ailenizle yaşadığınız yer ve bu yere nelerin anlam kazandırdığı ile ilgili bir hikâye yazınız.

Gelecek derse hazırlık: Ailenizle yaşadığınız yer ve bu yere nelerin anlam kazandırdığı ile ilgili bir hikâye yazınız. Hikâyenizi yazım ve noktalama yönünden düzenleyip arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ailemle yaşadığım yerde çok mutluyum. Güne her uyandığımda huzurlu bir şekilde kalkıyorum. Daha sonra okuluma gidip geliyorum. Burası benim için hayatımda önemli bir yerdir. Çünkü burada yani yaşadığım yerde ailem, akrabalarım sevdiklerim ve arkadaşlarım var.

Yaşadığım yere anlam kazandıran en başta ailem olmak üzere sevdiklerimdir. Çünkü insanın yanında ailesi ve sevdikleri olmazsa orada mutluluktan, huzurdan söz edilemez. Ailemizin ve sevdiğimiz insanların olmadığı bir yerde kendimizi gurbette gibi hissederiz. Yani, garip bir durum olur bu.

Ailemle birlikte bu hafta havanın da güzel olmasıyla pikniğe gittik. Orada hep birlikte güzel vakitler geçirdik. Yanımızda top oynayan bir çocuğu izlerken aklıma aile büyüklerimizle her şeyi paylaşmanın çok güzel olduğu geldi. Çünkü o çocuk babasıyla birlikte oynuyordu. Bundan daha güzel bir şey yoktur dedim kendi kendime. İşte o zaman anne ve babalarımız olmazsa biz bu hayatta ne yaparız diye düşündüm. Bu düşüncelerle onların yanına gittim. Anne, baba diye seslendim. İyi ki varsınız, iyi ki yanımdasınız dedim.

Sonuç olarak yaşadığımız yere anlam kazandıran asıl insanlar ailemiz ve sevdiğimiz insanlardır. Onlar yanımızdaysa, mutluysa, sağlıkları yerindeyse hayatımız da anlamlı olmaktadır. O zaman her şeyden keyif alabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski