Ak Akçe Kara Gün İçindir ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde ak akçe kara gün içindir atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Hepimiz geçim derdiyle uğraşıyoruz. Karın tokluğuna da olsa bir işte çalışıyoruz. Az ya da çok herkesin bir geliri var. Fakat günler geçtikçe ihtiyaçlarımız da değişecek veya çoğalacak. Bu nedenle kazandığımız paraları harcarken kara günleri düşünmek gerekiyor. Zira her zaman paramız artmaz veya yeterli gelmez. Bazen öyle günler gelir ki bir kenarda saklanan paraya çok ihtiyacımız olur.

Bugün herkesin amacı iyi bir geliri olan işte çalışmaktır. Yani param yeterli olsun, güzel bir hayatım olsun diye düşünürler. Böyle düşünmekte son derece haklılar. Bunun için de bir kenara para biriktirir. Kenara koyduğumuz ya da biriktirdiğimiz paralar, gün gelir başımız sıkıştığında bize çare olur. O yüzden kara günleri de düşünerek biraz para artırmak çok önemlidir. Elimize geçen parayı har vurup harman savurmamalıyız. Yani temel ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra, arta kalan kazançları biriktirmek gerekiyor. Bu yüzden tutumlu davranarak, sadece ihtiyaçlarımız oranında harcama yapmalıyız. İleride önemli bir işimiz olursa biriktirdiğimiz parayı gönül rahatlığıyla kullanırız. Yani ak akçe sözü parayı ifade ediyor. Kara gün sözü de zor ve sıkıntılı, paraya muhtaç olduğumuz günleri anlatmak için kullanılmıştır. O zaman küçük küçük de olsa birikim yapmalıyız. Örnek vermek gerekirse, ileride bir daire alacak olalım. O zaman bize yüklü bir miktarda para lazım olacak. Biriktirdiğimiz paralar o zor günümüzde işimizi kolaylaştıracak.

Sonuç olarak sadece bugünü değil ileriyi de düşünerek hareket etmeliyiz. Çünkü ömrümüz yeterse ileride arabadır, evdir, arsadır ne olursa olsun böyle maddi külfet gerektiren konular için bize para lazım olacak. Gelecekte rahat etmek adına tedbir alarak bir kenara para ayırmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski