Çalışkan Olmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Çalışkan olmanın önemi ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Herkes meşgul olduğu işte çalışkan olmanın ne kadar değerli olduğunu bilmelidir. Çalışkan olmanın önemi ile ilgili olarak düşündüğümüzde, çalışkanlık çok güzel bir şeydir. Her insan, her öğrenci çalışkan olmayı ister. Çünkü çalışkanlık insana başarı ve mutluluk kazandırdığı gibi, toplumda da kişinin saygınlığını artırır. Bunun sonucunda çalışkan olanlar daha çok sevilir, sayılır.

Çalışkan olmanın önemi sanılandan daha büyüktür. Çünkü çalışkanlık insanın sorumluluk sahibi olması, işine özen göstermesi, alın teri dökmek demektir. Sorumluluk sahibi olan insan da işini gereği gibi yapar. Başka bir deyişle işine gereken önemi verir. Sonunda emeğinin karşılığını alarak başarıya ulaşır. Bu yüzden çalışkanlığa önem vermeliyiz.

Çalışkanlık deyince aklımıza arı ve karıncalar gelir. Çünkü o hayvanlar tam bir çalışkanlık örneği sergiler. İş birliği halinde alışarak küçük olmalarına rağmen büyük işlerin üstesinden gelen arı ve karıncalara bakarak çalışkan olmanın önemini daha iyi bir şekilde kavrayabiliriz.

Sonuç olarak çalışmayı bir an olsun elden bırakmamalıyız. Biz azimli ve kararlı bir şekilde çalıştıkça engelleri bir bir aştığımızı görürüz. Engeller aşıldıkça insan çalışkanlığın hayata sağladığı katkıyı çok net bir şekilde görür. Mutlu olmanın ne demek olduğunu çalışarak öğrenebiliriz. Ancak bu şekilde çalışkan olmanın önemini fark edebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski