Ecel Teri Dökmek ile İlgili Kompozisyon

“Ecel teri dökmek ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Etkinlik: Ecel teri dökmek ile ilgili kompozisyon yazınız.

Ecel teri dökmek; çok korkmak, çok sıkılmak, bunalım geçirmek, ölüm duygusuna kapılmak anlamlarına gelir. İnsan hayatta korku yaşadığı durumdan kurtulmak için ecel teri döker ve ya zor durumda kalınca bu işin içinden nasıl çıkabilirim diye bunalıma girer yani ecel teri dökmüş olur.

Hayatta her şey insanlar indir. Bazen mutluluk içinde yaşarız, bazen acılar yakamızı bırakmaz.  Veya isteyerek veya istemeyerek bir yanlışa sürükleniriz. Bu durumdan nasıl kurtulacağımızı düşünürken ecel terleri dökeriz.

Örnek vermek gerekirse, bir öğrenci sınavdan düşük not aldığında bunu ailesine söylemeye alışırken korkar ve ecel terleri akıtır. Çünkü ailesinin kendisine kızmasından korkar. Bu sadece küçük bir örnektir.

İnsan yaptığı bir hatadan pişman olabilir. Bunu kimseye anlatamaz, korku hisseder, bunalım geçirebilir. İşte bu durumlarda yaşadığımız duygunun karşılığı ecel teri dökmektir. Sonuç olarak ecel teri dökmek korku yaşadığımız anlardaki durumumuzu ifade eder. Yine de biz umutlu olmalı, hayat gülen gözlerle bakmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski