Yavru Kuş Yuvada Gördüğünü Yapar ile İlgili Kompozisyon

“Yavru kuş yuvada gördüğünü yapar ile ilgili kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız. Babası, çocuğa “Yavru kuş, yuvada gördüğünü yapar.” diye nasihat ederdi.

Yavru Kuş Yuvada Gördüğünü Yapar Atasözünün Anlamı

Yavru kuş yuvada gördüğünü yapar demek, çocukların evde büyüklerinden ne görürse onu yapması demektir. Gerçekten de çocuklar büyüklerini örnek alır. Aile büyükleri yani anne ve baba nasıl konuşuyorsa, davranışları nasılsa bu durum doğrudan çocukta kendini gösterir. Çünkü yavrular için büyükleri örnektir. Yani yavrular yuvasında büyüklerinin sergilediği davranışları farkında olmadan kendileri de yaparlar.

Çocuklar anne ve babalarını kendilerine model alırlar. Bunun için aile şu hayatta bir çocuğun eğitimi için çok büyük öneme sahiptir. Yavru kuş demek mecaz anlamlı olarak çocuğu ifade etmektedir. Çocuk, yuvasında, evinde, ailesinde ne görürse bunu davranışlarına yansıtır. İster hayvanlarda olsun ister insanlarda, büyükler ne yaparsa, küçükler de aynı davranışları gösterirler.

Aile büyüklerine olumlu örnek olma yolunda büyük iş düşüyor. Bunun için anne, babaların dikkatli davranması gerekiyor. Çünkü yavru kuş yuvada gördüğünü yapıyor. Sonuç olarak çocuklar büyüklerinde gördüğü davranışları taklit eder. Bu yüzden eğitimin ilk adımı, temeli ailede başlar. Bir çocuğun davranışlarından, konuşmalarından o ailenin yapısı hakkında bilgi edinmemizin açıklaması budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski