Geri Dönüşüm ile İlgili Kompozisyon

Geri dönüşüm ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Metni dikkatlice okuduktan sonra yazıya konuyla ilgili kısa ve etkileyici bir başlık koyunuz.

Geri dönüşüm dönüştürülen malzemelerin çöpe atılmayarak yeniden kullanılabilecek hale getirilmesi işlemine denir. Geri dönüşümü yapılan malzemeler ise, cam şişeleri plastik malzemeler, poşetler, kâğıtlar, hurda olan demir ve teneke ürünleri olarak sıralanabilir.

Biz bu saydığımız malzemeleri, eşyaları hiçbir işe yaramaz deyip çöpe atsak aslında doğanın ekosistemine zarar vermiş oluyoruz. Şöyle açıklayayım: Bu malzemeler uzun yıllar boyunca yok olmuyor. Bu durum da doğanın kirlenmesine, çevre sorunlarına dolayısıyla insan ve hayvan sağlığına tehdit oluşturuyor.

O zaman plastiklerimizi, poşetlerimizi, camdan yapılmış eşyalarımızı, karton, kâğıt ve hurda ürünlerini çöpe değil de geri dönüşüm kutularına atmak gerekiyor. Bu ürünler kullanılarak yani geri dönüştürülerek farklı alanlara yeniden kullanılabiliyor. Bütün bunların farkında olarak hareket etmeliyiz. Böylece çevrenin zarar görmesini biraz olsun önlemiş oluruz.

Sonuç olarak insan sağlığını, hayvanların yaşama alanlarını, çevrenin temiz bir şekilde kalmasını korumuş oluruz. Geri dönüşümün çevre ile ilgili bir ilişkisi olduğunu unutmamalıyız. Çünkü geri dönüşüm yaptıkça aslında Çevredeki doğal dengenin sürdürülmesine yardımcı oluyoruz. Böyle olunca da daha yaşanabilir, daha temiz bir dünyamız oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski