Bahara olan özleminizi anlatan bir yazılı anlatım çalışması yapınız.

“Bahara olan özleminizi anlatan bir yazılı anlatım çalışması yapınız” konusu ile ilgili kısa bir yazı yazacağız.

Uzun zamandır bahara karşı özlem duyuyorum. Aylardır baharın gelmesini bekliyorum. Bu konudaki heyecanım giderek büyüyor. Çünkü baharda havalar güneşli ve sıcak oluyor. Bu da insanın içinin kıpır kıpır olması anlamına geliyor. Bu yüzden baharı en çok kış mevsiminde özlüyoruz. Baharın gelişi ile birlikte her şey adeta yeniden doğuyor. Bu durum insana tatlı bir huzur veriyor. Dolayısıyla baharı özlemek son derece normal bir şeydir.

Havalar soğuk olunca, toprak yeşillikten uzak olunca sanki hiçbir şeyin anlamı kalmıyor gibi hissediyorum. Soğuk ve elverişsiz hava koşullarının devam etmesi acaba bahar ne zaman gelecek diye düşündürüyor. Böylelikle içimizdeki bahar özlemi gittikçe büyüyor. Bahar gelse de ortalık yemyeşil görüntüsüne bürünse, kuşlar cıvıl cıvıl uçuşsa, çiçekler rengârenk görüntüsüyle etrafı güzelleştirse diye düşünüyoruz. Örneğin  benim bahara olan özlemim o kadar büyük ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Havaların soğuk ve yağışlı gitmesi içimi karartıyor aslında. Havalar soğuk olunca içim bir türlü ısınmıyor. Oysa bahar gelse doğa yeniden canlansa ne güzel olur.

Baharda suların şırıl şırıl akmasına, kelebeklerin mutlulukla uçmasına, toprağın yeniden canlanıp yeşermesine tanıklık etmek o kadar güzel ki, bunları görmeyi çok istiyorum. Her geçen bahara olan özlemim büyüyor. Bu duygularımı yazıya aktarmak bile beni çok rahatlatıyor. Bahar geldiğinde arkadaşlarımla neşeli oyunlar oynayıp, ailemle pikniğe gidip baharın güzelliğini yaşamak istiyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski