Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün metne kattığı anlamı yazınız.

Bu içeriğimizde “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır!” atasözünün metne kattığı anlamı yazınız, konusu ile ilgili düşüncelerimizi aktaracağız. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 186

Etkinlik: “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır!” atasözünün metne kattığı anlamı yazınız.

Bir eve misafir olduğumuzda bize bir fincan kahve ikram edilir. Biz kendimize yapılan bu ikramı aradan kırk yıl da geçse unutamayız.  Çünkü onun üzerimizde her daim bir hatırı vardır. Bu da insanlar arasındaki bağlılığı daha bir artırır.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün metne kattığı anlam bize yapılan en küçük bir iyiliği bile unutmamalıyız, iyilik yapan kişinin de üzerimizdeki hatırı hep olmalıdır anlamında kullanılmıştır. Bu yüzden bir kahve bile ikram edilse onun anlamı çok büyüktür. İnsanların samimiyeti, birbirine olan bağlılık duygusu kahveyle güçlenir.

Bir fincan kahve küçük bir ikramdır. Aslında burada küçük bir iyilikten söz edilmektedir. Yapılan iyilik küçük bile olsa, onun hatırı büyük olur. Bu atasözü mecaz anlamlı olarak en ufak bir iyilik gördüğümüzde iyiliği yapan kişiyi ve iyiliğini asla unutmamamız gerektiğini ifade etmektedir.

Sonuç olarak bir fincan kahve diye onu küçümsemeliyiz. Onun insan ilişkilerimize kattığı samimiyeti hiçbir şeyde bulmayız. Çünkü sıcak bir fincanda sunulan kahve dertlerimizi paylaşmaya, içimizi dökmeye, dayanışmayı artırmaya vesile olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski