Alın Teri İnsanın En Görkemli Süsüdür ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfamızda alın teri insanın en görkemli süsüdür ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Alın teri denince aklımıza doğal olarak çalışmak, emek sarf etmek gelmektedir. Çünkü insan çalışınca bir şeyler elde eder. Bu süreçte zorlanabilir, yorulabilir, birçok sıkıntıya göğüs gerer. Sonunda ise hak ettiği kazanca kavuşur. Bu yüzden alın teri çok değerlidir.

Süs dediğimiz şeyler bir yeri güzel gösterir değil mi? İnsanı güzel gösteren de aslında alın teridir. Yani onu saygıya layık yapan alın teri dökmesidir. Bundan dolayı çalışanlara ayrı bir gözle bakmak gerekir. Onlar bütün sıkıntılara rağmen alın teri dökerek çok kıymetli bir iş yapıyorlar. Mesela babalarımız alın teriyle evimizi, ailemizi geçindiren çok değerli insanlardır. İnsanı güzel gösteren, onun değerini artıran süs alın teridir. Çünkü alın teri demek, yılmadan çaba göstermek, zorluklar karşısında yıkılmamaktır. İşte bu gibi sebeplerden dolayı alın teri çok değerli ve manalıdır. Mesela insan keyfine düşkün olabilir ama bir isteğini gerçekleştirmek üzere bu keyfinden ödün veriyor. Bazen uykusuz kalıyor, bazen ciddi anlamda yıpranıyor ama sesini çıkarmıyor. Bunun nedeni bir kazancı hak etmektir.

Sonuç olarak bir şeyi elde etmek için çaba gerekiyor. Bu çabayı gösterirken yorulup, terliyoruz. Çatıştığımız işe göre bazen bedenimiz, bazen zihnimiz yoruluyor. Emeğimizin karşılığını alınca ise bu yorgunluk geçiyor. Bir de helalinden kazanmışsak ruhen rahatlıyoruz. Bütün bunlar alın teri ile kazanılıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski