Küçük İnsanlar Kişileri, Normal İnsanlar Olayları, Büyük İnsanlar Fikirleri Tartışır ile İlgili Kompozisyon

Bu metinde “Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz. Metne uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanlar çeşit çeşittir. Her insanın özelliği farklıdır. Bu durum insanların içinde bulunduğu koşullarla yakından ilgilidir. Yaşantılar insan şekil verir çünkü. Bazı insanlar kendini geliştirir, kitap okur, gezer sosyal çevre edinir. Bazı insanlar düşünür, olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenir. Bazı insanlar da kıskanç olur ve kişilerle uğraşır.

Kişilerle uğraşmak bizi küçük insan yapar. Kişilerle uğraşanlar genelde kıskanç olurlar, o kıskançlık onları yer, bitirir. Normal insanlar da olaylarla uğraşır. Olaylar hayatın akışını oluşturur. İnsan olarak biz de olayların akışına bırakırız kendimizi. Bu çok normal bir durumdur. Çünkü hayat devam ediyor, herkesin başında geçim derdi gibi bir yük var. Normal insan evine, ailesine bakmak için çalışmakla karşı karşıyadır.

Asıl yapmamız gereken fikir insanı olmaktır. Başkaları hakkında kötü düşünmekle elimize bir şey geçmez. Böyle yaptığımız takdirde yalnızca kendimize zarar veririz. O yüzden yeni şeyler düşünmeye, fikir üretmeye odaklanmalıyız. Ünlü düşünürler, büyük insanlar fikirleri tartıştığı için önemli kişiler olmuştur. Büyük insan olmanın yolu ise fikir üretmek, fikirleri tartışmaktır.

Fikirle tartışın küfürle değil diye bir söz vardır. Gerçekten de fikirlerimizle kendimiz ifade etmek en güzel yöntemdir. Yoksa bu dünya geçicidir. Kimsenin kalbini kırmamak gerekir. Ulaştığımız sonuç küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır sözüdür. Burada asıl önemli olan fikirleri tartışmak olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski