“Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

G. Flaubert (Fılavber)'in “Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum.” Sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız, sorusunun cevabını kısa bir şekilde açıklayacağız.

“Öğrenmek İçin Değil, Yaşamak İçin Okuyorum.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Açıklayınız.

Yaşmak için okumak demek hayatı anlamlandırmaktır.İnsan okudukça hayatın anlamını fark eder. Okuyan kişi düşünmeyi öğrenir, niçin yaşadığını daha bir güzel anlar. Bu yüzden okumak işini yaptığımızda aslına yaşamak daha bir anlam kazanmış oluyor. Öyleyse okumaya önem vermek gerekiyor.

Okumak ile biz aslında nefes aldığımızı görebiliyoruz. Hayata dair birçok şeyi okumak ile keşfediyoruz. Öyleyse öğrenmek için değil de yaşamak için okumalıyız. Çünkü okumak yaşamak demektir. Bizler aslında okudukça bir şeyler öğrendiğimizi sanarız. Asıl mesele yaşamak için okuduğumuzdur. Okumak insanı yaşatır çünkü. Hayatın anlamlı olmasını sağlayan bir şey varsa o da okumaktır.Yani su ve ekmek nasıl bir ihtiyaç ise okumak da öyle bir şeydir.

Hayatı anlamak okumak sayesinde mümkün olur. Zira okuyarak olaylara akıl ve mantık süzgecinden bakmayı öğreniyoruz. G. Flaubert (Fılavber)'in “Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum.” sözünden anladığım budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski