Sağlığımızın değerini sağlıklıyken bilmeliyiz sözünden ne anlıyorsunuz?

“Sağlığımızın değerini sağlıklıyken bilmeliyiz.” sözünden ne anlıyorsunuz? sorusunu kısaca cevaplayacağız. (3. Sınıf Türkçe Kitabı)

Sağlık her şeyden önemli bir konudur. Sağlıklıyken sağlığımıza son derece dikkat etmek yararımıza olacaktır. Çünkü insan sağlıklıyken kendini iyi hisseder. Kendine bakacak gücü vardır. Kimsenin ona bakmasına gerek kalmaz. Ayaktayız ve güçlü durumdayız. Fakat hasta olunca hiçbir iş yapamayız. Yatağa düşersek başkalarına muhtaç kalırız. Ağrılarımız, sızılarımız olur, rahat edemeyiz.

Ne yiyip ne içtiğimize dikkat etmek, spor yapmak, düzenli beslenmek, uykumuza dikkat etmek sağlığımızın değerini bilmek için en gerekli olan şeylerdir. Bunları sağlıklı olduğumuz zamanlarda uymamız gereken konulardır. Dolayısıyla sağlığımızın değerini bilmeli ve hasta olmamak için tedbirlerimizi almalıyız. Yoksa hastalanınca artık iş işten geçmiş oluyor. Mesela şöyle bir düşünelim. Sağlık anlamında her şey yolunda giderken tutup da sağlığımızı bozacak şeyleri tüketirsek kendimize kötülük etmiş oluruz. Sigara, alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmalı, kafein içeren kola, içinde ne olduğunu bilmediğimiz hazır gıdalar gibi şeyler veya hormonlu sebze ve meyvelerden almamalıyız. Mevsimine göre beslenmeliyiz.

Hasta olunca sağlığın ne çok kıymetli olduğunu anlıyoruz fakat o zaman elimizden bir şey gelmiyor. Önemli olan sağlıklıyken sağlığımızın değerini bilmektir. Eliniz ayağınız tutarken aklınız başınızdayken gerek beslenme gerek spor veya zararlı hazır gıdalardan kaçınma gibi şeyler sağlığımız için alınacak ve dikkat edilecek çok önemli tedbirlerdir. Bunları her zaman göz önünde bulundurmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski