Şifa ile İlgili Düşünce Yazısı

Bu bölümdeki kompozisyon metnini incelediğiniz sırada şifa ile ilgili düşünce yazısı yazmak için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Şifa hastalıktan kurtulmak, iyileşmek anlamlarına gelir. İnsanlar hayatta bazen hasta olur, bazen zor durumlarla karşılaşır, acı çeker. Bu durumda şifa arayışına girer. Her şeyin de bir şifası mutlaka vardır. Biz de o şifanın nerede olduğunu aramalıyız. Yaşamımız devam ederken her birimiz birçok hastalıkla baş etmek zorunda kalabiliriz. bunlar dünyanın sıkıntıları olarak karşımıza her zaman çıkabilir. Ancak biz de şifaya kavuşmak için girişimde bulunmalıyız.

Mesela biri hasta olduğunda şifalar dilerim deriz. Şifa iyi bir dilektir. Bu yüzden karşımızda çok zor günler yaşayan, çok acı çeken birini şifa bulması için teselli etmeliyiz. Hiçbir zaman karamsar düşünmemek gerekiyor. Ne kadar çaresizlik yaşasak da her şeyin bir şifası olduğunu bilmeli ve ümidimizi canlı tutmalıyız.

Şifa bulmak iyi olmaktır. Herkes yaşadığı sıkıntılara veya yakalandığı hastalıklara şifa bulmayı ister. Şifa öyle güzeldir ki onu hasta olunca veya acılarımızdan kurtulmak istediğimiz durumlarda ararızBaşımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz. Hastalık dışında elimizde olmadan bazı acılar veya sıkıntılarla karşılaşabiliriz. O zaman da dua etmeliyiz. Şifa bulmak için biz tedbirlerimizi almalı, elimizden geleni yapmalı, gerisini yüce Yaratana bırakmalıyız.

Sonuç olarak şifa, dertlere deva demektir. Her derdin bir çaresi vardır. Dolayısıyla ümit kesmemek gerekiyor. Her hastalığın şifası olduğuna göre onu bulmak da bizim görevimizdir. Doktorlar bunun için var değil mi? Anlayacağınız herkes hasta olabilir, acı çekebilir, bedensel veya manevi anlamda ciddi sorunlar yaşayabilir. Bu durumda bu hastalıklardan kurtulmak için şifa arayışına girmeliyiz. Kimse acı çekerek bir ömür boyu yaşamak istemez. O yüzden rahatsızlığımızın şifası nerede ise onu bulmaya uğraşmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski