Geleceğe dair hayallerinizi anlatan bir yazı yazınız.

Bu bölümde fikir alacağınız yazının kitaptaki sorusu: Gelecek ile ilgili hedefleriniz ve bu hedeflerinize ulaşmak için neler yaptığınızı ya da yapmayı düşündüğünüzü anlatan bir yazı yazınız. Geleceğe dair hayallerinizi anlatan bir yazı yazınız. Yazınızda geçiş ve bağlantı ifadelerinden (oysaki, başka bir deyişle, özellikle, ilk olarak, son olarak) uygun olanları kullanınız.

Gelecekle ilgili hayaller kurmak, hedefler belirlemek insana farklı bir güç verir. Çünkü hayal kurmadan kendimizi geleceğe motive edemeyiz. Ben gelecekte kendime doktor olmayı uygun buluyorum. Doktor olup acı çeken, hastalıkla boğuşan insanları sağlığına kavuşturmak istiyorum. İnsanlara bu konuda katkım olursa belki de dünyanın en mutlu insanı olurum kim bilir. Çünkü hiç tanımadığınız, bilmediğiniz insanlara faydalı olmak çok güzel bir şeydir.

Doktorluk hep aklımda olan bir meslektir. Bunu kazanmam için de daha çok çalışmalıyım. Başka bir deyişle hevesimi yitirmemeli, derslerime özen göstermeliyim. Hedeflerime ulaşmak beni çok mutlu eder. Bunun için önümde yıllar var. Şimdi yapmam gereken şey ilk olarak okulumu başarıyla tamamlayıp liseye giriş sınavında iyi bir ortalama yakalayıp iyi bir okulda okumaktır. Daha sonra üniversite sınavını kazanmak ve tıp fakültesinde okuyarak doktor olmayı istiyorum. Çünkü bir yakınımı ağır bir hastalıktan kaybettik. Bu nedenle özellikle doktor olmak en büyük hedefimdir. Ben insanların daha fazla acı çekmemesi için elimden geleni yapmak istiyorum. Şu an için hayallerimden en önemli olanı budur.

Sonuç olarak gelecekle ilgili hedeflerime odaklanıp sıkı bir şekilde çalışmak en önemli sorumluluğumdur. Gelecekte yapmak isteğim şeylerden bazıları da büyük bir market açıp maddi imkanı olmayanların buradan ücretsiz yararlanmasını sağlamak, bilimsel alanda projeler geliştirmek, zengin olursam huzurevi yaptırmaktır. Kısacası ben düşündüklerimi gerçekleştirirsem özellikle insanlığa faydalı bir birey olmak için uğraşacağım. Bunların şimdiden hayalini kurmak bile çok anlamlıdır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski