Yaşama Bağlılık ile İlgili Deneme

Bu bölümdeki metni incelediğinizde yaşama bağlılık ile ilgili deneme yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Yaşama bağlılık; insanın hayatı sevmesidir, her şeye rağmen hayata tutunmasıdır. Sevdikleriniz yanınızdaysa, vicdanınız rahatsa yaşama bağlı olursunuz. Yaşama bağlı olmak insanın dünyada tutunacağı dalların varlığını koruyor olmasıdır. Eğer şöyle etrafınıza baktığınızda tutunacak bir dalınız yoksa o zaman yaşama bağlılıktan çok fazla söz edilemez.

Hayatta insanın başına her şey gelebilir. Dünya hayatında her şey insanlar içindir. Bir sürü sıkıntıyla karşı karşıya kalsak da hayat devam ediyor. Bizi üzen durumlar yaşamış olsak da gemileri yakmamalıyız. Acı geçiyor ancak acı çekmiş olmak geçmiyor. Ama bir yerden başlamak, hayata yeniden tutunmak lazımdır. Var olduğumuz her an iyi bir morale sahip olmak çok önemlidir. Morali yüksek tutup işlerimize odaklanmalıyız. Her şeyden keyif almaya çalışmalıyız. Bugün var, yarın yokuz. O zaman yaşadığımız anı güzelleştirmek daha doğru değil mi? Bu nedenle yaşama bağlılığımızı korumalı ve dik durmasını bilmeliyiz. Mesela evden biri hasta olduğunda onun iyileşmesi adına elimizden bir şey gelmiyor. Çaresiz kalıyoruz, biz de hasta gibi hissediyoruz. Moral çöküntüsü yaşıyoruz. Yine bir kaza, veya felaketle karşılaştığımızda canımız çok yanıyor. İşler iyiye gitmediğinde her şeyden ümidi kesecek duruma geliyoruz anacak bu olumsuzluklar bizi yaşamaktan soğutmamalıdır. Bir gün gelecek bu sıkıntıları aşacağız. O yüzden en doğrusu yaşam bağlı kalmaktır.

Sonuç olarak sevdiklerimiz bizi hayata bağlıyor. Ne kadar olumsuzlukla karşılaşsak da sevdiklerimiz sayesinde hayata yeniden tutunmayı öğreniyoruz. Onlarla bir arada geçirdiğimiz her an yaşamın tadına yeniden varıyoruz. Dolayısıyla sevdiklerimiz yaşamam bağlılık konusunda bizim için çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski