Paranızı idareli kullanmak için neler yaptığınızı yazınız.

“Paranızı idareli kullanmak için neler yaptığınızı yazınız. Yazdıklarınızı destekleyen bir resim yapınız.” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Paranın hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Öyle aklımıza gelen her şeye para harcamak akıl karı değildir. Yani tasarruflu olmak gerekir. Hele ki şu dönemde neye para harcadığımızı özellikle bilmeliyiz. Çünkü evden dışarı çıkamıyoruz. Paramızı idareli kullanmak çok yerinde olacaktır.

Bildiğiniz gibi salgın bir hastalık var ve gün geçtikçe etkisini artırıyor. Bu durumda işlerimiz de aksıyor. Cebimizden harcıyoruz yani. Dolayısıyla yalnızca en gerekli ihtiyaçlarımızı karşılamak için paramızı idareli kullanmalıyız. Yoksa aç ve açıkta kalırız, parasız kalırız. Mesela ben önceleri elimdeki paraya gerekli gereksiz her şeyi alıp bitiriyordum. Ama büyüklerim bana paranın idareli kullanılmasının öneminden bahsettikten sonra bu konuya daha çok dikkat ediyorum.

Paramı idareli kullanmak için en gerekli olan ihtiyaçlarımı belirliyorum. Sadece gerekli olan ihtiyaçlarımı almak için paramı harcıyorum. Bunun dışında paralarımı kumbaraya atıp biriktiriyorum. Siz de paranızı idareli kullanmak için sadece ihtiyacınız olan şeyleri alın, geri kalanını bir kenara biriktirin. Boş yere para harcamak israftan başka bir şey değildir. İsraftan olabildiğince kaçınmak gerekiyor.

Paramızı rast gele harcamayıp yalnızca temel ihtiyaçlarımız için kullanırsak, gün gelir o para lazım olduğunda işimizi kolaylıkla halledebiliriz. İşte o zaman çok iyi bir iş yaptığımızı anlarız. Sonuç olarak paramızı idareli kullanmak bir tek acil olan ihtiyaçlar için harcamaktır. Gereksiz yere yapılan harcamalardan kaçınmak çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski