Yüz Yüze İletişimin İnsan İlişkilerindeki Önemi ile İlgili Kompozisyon

İnternet’ten “yüz yüze iletişimin insan ilişkilerindeki önemi” konulu bir araştırma yapınız.

Yüz yüze iletişimin insan ilişkilerindeki önemi çok büyüktür. İnsanlar yüz yüze iletişim kurdukları zaman birbirlerini daha iyi anlarlar. Bu sayede gerçek anlamda samimiyetten söz edilebilir. En iyi arkadaşlıklar, dostluklar yüz yüze iletişim sayesinde kurulur. Ayrıca en güzel muhabbetler ve sohbetler yüz yüze iletişimin insan ilişkilerindeki önemini anlatan örneklerdir.

Yüz yüze iletişimde insanlar hal diline göre karşıdakini daha iyi anlar. Bunun için yüz yüze iletişim konusuna özel önem vermek gerekir. Telefon, internet, bilgisayar, tablet gibi iletişim araçlarıyla kurulan iletişim uzaktan olur ve samimi değildir. Samimi bir iletişim ancak yüz yüze yapılan iletişimdir.

Yüz yüze konuşmak insanların birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlar. Böylece sosyal bir varlık olan insan, kendini daha iyi ifade etme imkânı bulur. Yüz yüze iletişim sayesinde insanlar birbirine içini döker, dertlerini paylaşır. Bunun sonucunda insan rahatlar. Dolayısıyla yüz yüze iletişim, insanların birbirini anlaması bakımından çok önemli etkiye sahiptir.

Sonuç olarak yüz yüze iletişimin insan ilişkilerindeki önemi, insanların daha iyi tanışma, kaynaşma ve sohbet etme imkânı sunması bakımından çok büyüktür. Çünkü insanın acısını, insan alır. Konuşmak, dertleşmek bir insan için antidepresan gibidir. Yani insan konuştukça rahatladığını hisseder. Bu yüzden yüz yüze iletişimi önemsemek gerekiyor.

6 Yorumlar

  1. Cok guzeldi tsk hoca da interneten istemisti zaten

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür Ederim

    YanıtlaSil
  3. Bilgi edinmiş oldum yinede sağ olun yardımcı oldunuz.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler...👸💖💋😏😌😃

    YanıtlaSil
  5. saol ke çok güzel ke

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski