Her İşin Başı Sağlık Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Her işin başı sağlık atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanların zenginlik olarak gördüğü elinde bulunan servettir. Bunlar arasında en büyük servet ise sağlıktır. Çünkü zamanımızın çoğunu çalışarak geçiriyoruz. Bu durumda sağlıklı olmanın ne kadar önemli bir şey olduğu ortaya çıkıyor. Düşünsenize sağlık olmadan hiçbir iş yapılabilir mi? Elbette sağlığımız yerinde olmadığı zaman hiçbir iş yapamayız. Ne kendimize bakabiliriz ne de işe gidebiliriz.

Sağlıklı kalmak için dengeli ve düzenli beslenmeli, spor yapmayı alışkanlık haline getirmeli, doğal gıdalarla beslenmeli, uyku düzenine son derece dikkat etmeliyiz. Bu konulara özen gösterirsek sağlıklı kalabilir ve işimizi iyi yapabiliriz. Aksi takdirde sağlığımızı kaybeder ve hiçbir işimizi tam anlamıyla yapamayız. Buna bağlı olarak hayatın ritmi bozulur, her şey anlamını yitirir.

Hayatta sağlık her şeyden önce gelir. Kimi sağlıklı bir ömür sürerken kimisi de hastalıklar ile boğuşur. Biz yine de gereken tedbirleri alıp sağlıklı kalmaya çalışmalıyız. Çünkü atalarımızın da dediği gibi her işin başı sağlıktır. Dolayısıyla işlerimizi kimseye gerek duymadan kendi başımıza yapmak için en öncelikli konu sağlıktır. Biz de aklımızı başımıza almalı, sağlığın değerini sağlıklıyken bilmeliyiz. Yoksa iş işten geçer, kafamızı taşlara vururuz.

Sonunda pişman olmamak için şimdiden sağlıklı beslenmeye, sağlık için gerekli önlemleri almaya bakmalıyız. Sonuç olarak servetiniz olmazsa zengin sayılmazsınız. O zaman sağlığınız bozulursa en büyük servetinizi kaybetmişsiniz demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski