Bayrak bir millet için niçin önemlidir kısaca yazınız.

Bayrak bir millet için niçin önemlidir kısaca yazınız. “Bir milletin onurunu simgeleyen bayrağa karşı saygımız vardır.” cümlesinde bayrağın onuru simgelemesi ifadesinden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bayrağın onuru simgelemesi, milletin kimliği anlamına gelir. Bayrağa saygımız bu yüzdendir. Her millet için bayrak elbette önemlidir fakat bizim için çok daha önemlidir. Çünkü bayrağımızda şehitlerimizin kanı var. Yani bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bayrak bir millet için bağımsızlık sembolü olduğu için, milletin varlığının ispatı olduğu için önemli ve kutsaldır.

Bayrak sevgisi demek vatanı, milleti için yaşamak demektir. Bayrak sevgisi insanları bir araya getiren, tek yumruk halinde birleştiren en önemli unsurların başında gelir. Bayrağımız kutsaldır, çünkü o bizim milli birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Bayrağımız dalgalandığında işte bu yüzden başımız dik olur ve gururlanırız. Bayrağımız kutsaldır, zira bayrağımız bizim millet oluşumuzu gösterir.  O bizim milletimizin onurunun en güzel simgesidir. Bu yüzden bayrağımız el üstünde tutar, öpüp alnımıza koyarız.

Bugün bize düşen içimizdeki bayrak sevgisini her daim korumaktır. Bayrağımız bizim vatanımızdır çünkü. Bayrağımıza sahip çıkmak ve onu her zaman göklerde dalgalandırmak en önemli vazifemizdir diye düşünüyorum. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Böylece onlar ileride bayrağımıza sahip çıkıp, onu gururla dalgalandıracaktır.

Kısaca belirtmek gerekirse, bayrağın bir millet için önemi, bağımsızlık sembolü olması, milli birlik ve beraberliği sağlaması, tarihi hatırlatması, vatan sevgisinin ne demek olduğunu ifade etmesinden kaynaklanır. Bayrak milletin onurudur ve her zaman ona saygı gösterilmesi gerekir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski