Yaptığınız bir hatadan dolayı anne, baba veya bir arkadaşınızdan özür dileyeceğiniz bir sahneyi kurgulayarak defterinize yazınız.

Bu bölümdeki metnin sorusu: Yaptığınız bir hatadan dolayı anne, baba veya bir arkadaşınızdan özür dileyeceğiniz bir sahneyi kurgulayarak okuduğunuz “Evet Efendim” metninin tür özelliklerine uygun bir metni defterinize yazınız.

İnsanlar hata yapmaya meyilli varlıklardır. Bu yüzden hepimizin de isteyerek veya istemeyerek yaptığımız hatalarımız olabiliyor. Atalarımız da bu konuda hatasız kul olmaz, beşer şaşar gibi insanların hata yapabilmesinin normal olduğunu anlatan sözler kullanmışlardır. Burada önemli olan yaptığımız hatadan ders çıkarmak ve karşı taraftan özür dilemektir. Biz de yaptığımız bir hatadan dolayı özür dileyeceğimiz bir sahne kurgulayıp aşağıya kısaca yazdık.

Ben arkadaşlarıma çok takılan biriyim. Babam bana hep öğüt verir. Ancak ben onu dinlemeyip arkadaşa uğur olmayı sürdürdüm. Sonra arkadaşlarıma takıldığım için okuldan kaçtım, derslerimi aksattım. Bunun sonucunda ise sınıfta kaldım.

Babam: Oğlum sana o kadar laf ettim, ancak bir kulağından girip diğer kulağından çıkmış. Beni dinlemedin, şimdi iyi mi oldu?
Ben: Haklısın baba, seni dinleseydim, bu hataya düşmeyecektim. Yaptığım bu hatadan dolayı senden özür diliyorum.
Babam: Özür dilemek de bir erdemdir oğlum, görüyorum ki hatanı anlamış ve bundan ders çıkarmışsın.
Ben: Evet baba, artık sizi dinleyeceğim, arkadaşa uğur olmayacağım. Okulumu başarıyla tamamlamak için elimden geleni yapacağım.
Babam: Aferin oğlum, her insan hayatta bilerek veya bilmeyerek hatalar yapar. Eğer bunların kendisine, çevresine zarar verdiğini anlayıp da hatalarından dönerse bu çok önemlidir. Sen de bu işin farkına varmışsın.
Ben: Çok sağ olasın baba, evet aklım başıma geldi. Bundan sonar seni dinleyeceğim. Hiç düşünememişim. Şimdi daha iyi anlıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski