İlaçların bilinçsiz kullanılması, ifadesinden ne anlıyorsunuz?

5. sınıf Türkçe Ders Kitabı Hazırlık çalışmaları sorusu: İlaçların bilinçsiz kullanılması, ifadesinden ne anlıyorsunuz? Konusu ile ilgili kısa bir açıklama yapacağız.

İlaçların bilinçsiz kullanılması, ifadesinden ne anlıyorsunuz? derseniz, doktorun tavsiye ettiği gibi değil de ilaçları kendi kafamıza göre hareket ederek kullanmayı anlıyorum. Yani doktorun veya eczacının bize ilaç kullanımı ile ilgili söylediklerine uymadan saatine ve dozuna uymadan ilaç kullanmak ilaçların bilinçsiz kullanılması demektir.

İlaçları bilinçsiz bir halde kullanmak sağlığımız açısından çok tehlikeli bir durumdur. Oysa biz ilacı ne için kullanıyoruz? Hastalıktan kurtulmak için değil mi? O zaman bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanmaktan kaçınmalı, doktor tavsiyesine uymaya çalışmalıyız.

İlaçların bilinçsiz kullanılması ile ilgili olarak bir başka nokta da tanıdığımız insanların tavsiyelerine göre hareket etmektir. Örneğin etrafımızdaki insanlar şu ilacı şöyle kullanırsan iyi gelir veya şöyle bir karışım yaparsan sağlığına iyi gelir gibi ifadeler kullanabilirler. Onların dediği gibi yapmak da ilaçların bilinçsiz kullanılmasına örnek olarak verilebilir. Sonuç olarak sağlığımıza kavuşmak için, iyileşmek için ilaçları bilinçli kullanmalı, doktorun veya eczacının söylediklerine harfiyen uymalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski