Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır Sözünden Hareketle Konuşma Metni

Lokman Hekim'in “Oburluk ve iştahsızlık bedenin baş düşmanıdır.” sözünden hareketle öğretmeninizle oluşturacağınız grubunuzla birlikte bir konuşma metni yazınız.

Şimdi sizlere Lokman Hekim'in “Oburluk ve iştahsızlık bedenin baş düşmanıdır.” sözünden hareketle kısa bir konuşma yapmak istiyorum. Bana göre oburluk insanın bir türlü doymak bilmemesi, her şeyi yemek istemesidir. Yani aç olsun olmasın habire bir şeyler yemesidir. Bunun sonucunda sağlık ile ilgili sorunlar baş gösterir.

Obur olunca insan, vücudunun alması gereken besin miktarından çok daha fazla oranda almış olur. Bu durum insan sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atar. İştahsızlık da acıktığımız halde bir şey yeme isteğimizin olmaması durumudur. Bedenimiz alması gereken gıdaları almayınca ise giderek zayıflar ve hastalanır. Dolayısıyla iştahsızlık da sağlık için iyi değildir.

İştahsız bir insan da pek bir şey yemeyeceği için aç kalacak ve vücudu için alması gereken besini, gıdayı alamayacaktır. Her iki durumda da sağlığımız olumsuz etkilenir. Lokman Hekim'in “Oburluk ve iştahsızlık bedenin baş düşmanıdır.” sözü yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekmektedir. Gerçekten de öyledir.

Kısacası beslenme ölçülü olmalıdır. Her besinden eşit derecede tüketmeliyiz. Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edersek sağlığımız daha iyi olacaktır. Konuşmamı burada noktalıyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

12 Yorumlar

  1. Tşk çok yardımcı oldun ❤️😘. Hoca +10 verdi. Ödevi sınıfta en güzel benim yaptığımı düşünüyor.❤️❤️😘

    YanıtlaSil
  2. Çok yardımcı oldu bana teşekkürlerrr
    Rrrrrrrrrrr
    R
    R
    R
    R
    Rrr

    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R

    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    Rr
    R
    Rr
    R
    R
    R

    R
    R
    R
    R
    R
    R

    R
    R
    R
    R
    R

    R
    R
    R

    R
    R

    Rr
    R

    R
    R
    R
    R

    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R
    R

    YanıtlaSil
  3. ölüm ALLAHIN EMRİ HÜSEYİN KARDEŞ

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski