Yerinde Söz Söylemeyi Bilen, Özür Dilemek Zorunda Kalmaz Sözüyle İlgili Bir Yazı

Yerinde söz söylemeyi bilen, özür dilemek zorunda kalmaz sözüyle ilgili bir yazı yazınız, konusundan hareketle kısaca bir metin yazdık.

Yerinde söz söylemeyi bilen, özür dilemek zorunda kalmaz.” Sözü ile İlgili Kompozisyon

Giriş: İnsanlar birbirleriyle hangi yollarla iletişim kurar. Söz söyleme ve konuşmanın insan yaşamındaki önemi nedir? İnsanlar birbiriyle sözlü veya yazılı olarak iletişim kurala. Burada en önemlisi yüz yüze olan iletişimdir.

Yüz yüze iletişimde insan hal diliyle anlaşır. Yani birbirlerini daha iyi anlarlar. Ancak yüz yüze kurulan iletişimde sözlerimizi düşünerek söylemeliyiz. Çünkü yerinde söz söylemeyi bilen, özür dilemek zorunda kalmaz.

Gelişme: Doğru iletişim için düşünerek hareket etmek gerekir. Düşünerek konuşan insan da yerinde söz söylemiş olur. Burada aklımıza “Yerinde söz söylemek ne demektir?” sorusu geliyor. Yerinde söz söylemek, uygun zamanda söz söylemektir. Mesela biri konuşuyorsa onun konuşmasının bitmesini beklemeliyiz. Veya konu ile ilgili uygun bir anda sözümüz söylemeliyiz. Zira yerinde söz söyleyen pişmanlık yaşamaz.

Sonuç: Özetlemek gerekirse pişman olacak sözler söylemekten kaçınmalıyız. Ağzımızın ne dediğini kulağımızın duyması gerekir. Konuşmalıyız fakat sözlerimiz yerinde ve zamanında söylenecek söz mü diye düşünmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski