Bilgisayar kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Soru: Bilgisayar kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Bilinçli bilgisayar kullanımı ile ilgili bir araştırma yapıp öğrendiklerinizi aşağıya yazınız. (3. sınıf )

İnsanlar, bilgisayarın başına bir kez oturdu mu kalkmayı bilmiyor. Bu da beli, boyun ve göz rahatsızlıklarına neden oluyor. Üstelik zamanımızın çoğu da böylece gitmiş oluyor. Dolayısıyla bilgisayarı sınırlı kullanmak ve bu konuda bilinçli olmak gerekiyor. Sadece işimiz olunca kısa süreliğine bilgisayarı kullanırsak daha doğru olur.

Bilgisayar kullanırken, oturma şekline çok dikkat etmeliyiz. Bel ve boyun kaslarımız bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bilgisayar kullanırken bilinçli davranmalı, aydınlık bir ortam olmasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü ışıksız bir ortamda bilgisayarın ışığı gözümüz daha çok yorar. Bilgisayar bağımlısı olmaktan kaçınmalıyız diye düşünüyorum. Mesela bir işimiz var ya bilgisayarda, onu kısa sürede halledip bilgisayar başından kalmakta fayda var kanaatimce. Zamanımızı ailemize ve sevdiklerimize daha fazla ayırırsak bu hayatın gerçek güzelliğini görebiliriz. Yoksa bilgisayar başına oturup dış dünyadan kopuk yaşarsak, bu durum bilgisayarı bilinçli kullanmadığımızı gösterir ve bizim psikolojik sorunlar yaşamamıza neden olur. Bazen bilgisayar başından kalkınca spor yapmak da faydalı olabilir. Çünkü bilgisayar başında sabit ve hareketsiz oturmak sağlığı da kötü anlamda etkilemektedir.

Kısacası, bilgisayar kullanırken dik oturmaya ve belimiz için yastık kullanmaya dikkat etmeliyiz. Güneş ışığı varsa evde perdeyi biraz kapatıp bilgisayarın ışıktan kurtulmasını sağlamalıyız. Bilgisayarın etrafının temiz ve düzenli olmasına dikkat etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski