Ramazan ve İnfak Temalı Kompozisyon

“Ramazan ve infak temalı kompozisyon” konusu ile ilgili kısaca bir yazı yazacağız.

Ramazan ve infak hayatımızda çok özel bir yere sahiptir. Bu yüzden Ramazan ve infak ile ilgili söylenecek çok şey vardır. Öncelikle infak ne demek onu açıklayalım. İnfak kelime anlamı olarak, Allah'ın (cc) hoşnutluğunu kazanma yolunda kendi emeğinden, alın terinden hak sahiplerine (muhtaçlara) vermektir. Yani bir bakıma yardıma muhtaç olanlara yardım etmektir. İnfak duygusu özelikle Ramazan ayında büyük önem kazanır. Çünkü Ramazan’da yardımlaşma ve paylaşma duyguları doruk noktasına ulaşır.

Ramazan ve infak birbiriyle çok yakından ilişkili kavramlardır. Ramazan ayı geldiğinde insanların iyilik etme duygusu ön plana çıkar. Yani infak duygusu Ramazanda daha çok artar. Bu noktadan baktığımızda Ramazanın önemi de çok büyüktür. Hepimiz insanız; kimimiz zengin bir hayat yaşarken, kimimiz de yoksulluk içinde yaşamaktayız. Bu durumda zenginlerin ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi gerekir. Zaten dinimiz de bunu emreder.

İyilik yapan kişi bunun karşılığını ister bu dünyada ister öteki dünyada mutlaka alır. Önemli olan iyiliği karşılıksız yapmaktır. Aslında iyilik yaparak kendi hayatımıza da anlam katar ve mutlu oluruz. Herkes bunun bilincindedir diye düşünüyorum.

Maddi olarak iyi durumdaysak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz. Çünkü bu düşünce insan olmanın bir gereğidir. Biz elimizde olanı başkalarıyla paylaşırsak, yani muhtaç olanlara verirsek o zaman infak yapmış oluyoruz. Bu da eminim ki hepimizi mutlu eden iyi bir davranıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski