Gün Doğmadan Neler Doğar ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince gün doğmadan neler doğar atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edinebilirsiniz.

Sabah olup yeni günün doğması insanlara umut vadeden bir şeydir. Çünkü bazen sıkıntılar üst üste gelir. Birinden kurtulayım derken başka bir dert yakamıza yapışır. Çaresiz kalır, ne yapacağımızı bilmeyiz ama yarınlar belki de hakkımızda daha hayırlı olacaktır. Gün doğmadan belki de her şey bizim için daha güzel şeylerin olacağına zemin hazırlar.

Hayat diyeceksin derler bazen. Çünkü insanlar türlü musibetlerle karşılaşır. Hiç umulmadık bir zamanda kötü olaylarla karşılaşır. O zaman sanki her şey anlamını yitirir. İşler o kadar ağır bir boyut kazanır ki hayata küsmek üzere bulursunuz kendinizi. İşte o zaman umuda sarılmak lazımdır. Gün doğmadan neler doğar demiş atalarımız. Demek ki hepten karamsarlığa bürünmemeliyiz.
 
Her şeyin düzeleceğine dair bir açık kapı bırakmalıyız. Çünkü iyi düşünen iyi şeylerle karşılaşır. Üstelik bütün her şey üst üste gelince bundan sonra hep öyle olacak değildir. Her sıkıntıdan sonra bir ferahlık da vardır. Nasıl ki her karanlıktan sonra sabah olup güneş doğuyorsa, sıkıntılardan sonra da güzel günler gelecektir. Önemli olan bizim iyi açılardan bakmamızdır. Yüce Allah gecenin bir vakti nice umutlar yeşertir bilinmez. Ona sığınmalı, dua etmeliyiz.
 
Sonuç olarak hayatımız umut ve umutsuzluk arasında gidip gelir. Yaşanan kötü olaylar bizi her ne kadar çok üzse de tamamen kayışı koparmamalıyız. Bütün acılar gelip beni buluyor diye düşünmemeliyiz. Bu acıların sonunda güzellikler de vardır diye bakmalıyız. Zaten her zorluğun ardında onu unutturacak bir rahatlık da vardır. Bizler de hepten karaları bağlamaktansa dünya hali demeliyiz, bu da geçer demeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski