Her İnsan Bir Engelli Adayıdır Sözü ile İlgili Kompozisyon

"Her insan bir engelli adayıdır sözü ile ilgili kompozisyon" örneğimizden istediğiniz gibi faydalanabilirsiniz.

Yarın ne olacağımız belli değil. Bugün ayaktayız, sağlıklıyız ancak ileride nasıl bir hayatımız olacak tahmin edemiyoruz. Hayatta her an her şey olabiliyor. Bundan dolayı her insan bir engelli adayıdır. Engellileri anlamak adına çaba sarf etmek gerekiyor. Onlara sorsanız kesinlikle engelli olmak istemezlerdi fakat dünyanın hali böyle işte. Kimin başlına ne geleceği bilinmiyor. O yüzden halimize şükretmeliyiz diye düşünüyorum.

Engelli olmak evet, çok zor bir durumdur. Lakin onlar da bizim gibi birer insandır. Bu nedenle engelli olan arkadaşlarımız, yakınlarımız varsa, onlara bu durumda olduklarını hissettirmemeli ve onlara olabildiğince değer vermeliyiz. Onları aramıza almalı, engellilerle oyunlar oynamalıyız. Dışarıda engelli biriyle karşılaşırsak onlara hor gözle bakmamalıyız. Çünkü onlar da bizim gibi normal insandır. Kimseyi küçümsememek zaten insanlık görevimizdir.

Hayat bazıları için gerçekten çok zordur. Hele hele engelliler için daha da zordur. Çünkü onlar her zaman yanlarında birine ihtiyaç duyuyor. Belki de içlerinden çok üzülüyorlar ama bunu belli etmiyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara hayatı kolaylaştırmalıyız. Bunu yaparken onları üzecek bir söz veya davranışımız kesinlikle olmamalıdır.

Sonuç olarak yarın engelli olmayacağımızın garantisi yoktur. Allah korusun diyorum. Bu konuda kendimize çok fazla güvenmemeliyiz. Bana bir şey olmaz diye düşünürsek yanlış yoldayız demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski