Ülkesinde barış ve huzur olan insanların yaşantılarıyla ilgili duygu, düşünce ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ülkesinde barış ve huzur olan insanların yaşantılarıyla ilgili duygu, düşünce ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız, konusundan kısaca söz edeceğiz.

İzlenimlerime göre ülkesinde barış ve huzur olan insanlar endişe ve korku içinde olmadıkları için ailelerine, kendilerine daha fazla vakit ayırırlar. Çünkü ülkelerinde kardeşlik ortamı var. Ne işle meşgul iseler rahatça çalışırlar. Gelecek kaygısı yaşamazlar. Herkes birbiriyle dostluk ve kardeşlik çerçevesinde hoşgörü ortamında yaşar. Kimse kimseyi hor görmez. İnsanlar hayata olumlu açıdan bakarlar. Onlar savaş nedir, huzursuzluk nedir bilmezler. Zira kendilerini iyi hissederler.

Barış ve huzur dolu bir ülkede yaşayan insanların psikolojileri oldukça iyidir. Çocuklarına gereği gibi zaman ayırırlar. Hem çalışarak ülkelerine hizmet ederler, hem de ailelerinin geçimini sağlarlar. Onlar iyimser bir özelliğe sahiptir. Yaşamak onlara büyük keyif verir.

Bir karşılaştırma yaparsak mesela ülkesinde savaş olan insanlar rahat olamaz. Yarına sağ çıkabilecek miyim diye düşünür. Aileme bir şey olabilir korkusuyla yaşar. Hep bir korku ve kaygı içindedir. Ancak ülkesinde barış ve huzur ortamının egemen olduğu insanlarda bu saydığım olumsuzlukların hiçbiri görülmez.

Sonuç olarak ülkemizde barış ve huzurun hâkim olması iççin elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Kardeşliğe, birlik beraberlik içinde yaşamaya, yardımlaşmaya, hoşgörüyle hareket etmeye her zaman önem vermeliyiz ki bizim de ülkemizde barış ortamı oluşsun, herkes huzur içinde yaşasın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski