15 Tane İsim Fiil 15 Tane Sıfat Fiil 15 Tane Zarf Fiil​ Cümlesi

Bu sayfaya 15 tane isim fiil, 15 tane sıfat fiil, 15 tane zarf fiil​ cümlesi yazacağız.

15 Tane İsim Fiil Cümlesi: 1. Yağmurun yağmasıyla evleri su bastı. 2. Bu sorunu aşmak için uğraşıyorum. 3. Hava kararmak üzereyken mola verdik. 4. Arabayı sakin sakin sürüşü hoşuma gitti. 5. Test çözmek netlerini artıracaktır. 6. Damacananın dolmasıyla suyu arabaya koyduk. 7. İleride iktisat alanında uzmanlaşmak istiyorum. 8. Davet edilen yere gitmek iyidir. 9. İsim fiil örnekleri yazmak istedim. 10. Uçağın inişini ben de gördüm. 11. Oturuşu bana biraz saygısızca geldi. 12. Karşılaştığın kişiye selam vermek güzeldir. 13. Bu şartlarda geçinmeye çalışıyoruz. 14. İşten dinlenmeye fırsat bulamıyorum. 15. Okula gitmek bana iyi geldi.

15 Tane Sıfat Fiil (Ortaç) Cümlesi1. Karşısındakini önemseyen insan iyidir. 2. Yıkılası dağlar yol vermez. 3. Bilinmez yollarda kaybolmuş gibiyim. 4. Bu işte de bir çıkar yol vardır. 5. Tanıdık insanlar görmek oraya alışmanı sağlar. 6. Giyecek ayakkabın da mı yok? 7. Tozlanmış raflarda bekliyor kitaplar. 8. Öğrenen öğrenci başarıya yaklaşır. 9. Öpülesi elleri vardır annelerimizin. 10. Yazar kalem almaya gittik. 11. Ne anladığını bana da anlatır mısın? 12. Yakacak odun bile bulamamışlar. 13. Tarihi geçmiş ürünleri çöpe attım. 14. Gelmez yola gidiyorum, haberin var mı? 15. Çalışan her daim emeğinin karşılığını alır.

15 Tane Zarf Fiil​ Cümlesi: 1. Okula uğrayıp kırtasiyeye gideceğiz. 2. Sen gelince konuşuruz bunları. 3. Anlamadan elini sürmemelisin. 4. Mağaza açılalı tam iki ay oldu. 5. Soru çözerken başım ağrıdı. 6. Sınıfa gelir gelmez kendini belli etti. 7. Ders çalışmaksızın bir şey anlayamazsın. 8. O günleri düşündükçe mutlu oluyorum. 9. Bu sözleri söylemeden rahat edemeyeceğim. 10. Fırıncı gülümseyerek bize doğru baktı. 11. Fen ve teknoloji dersini ölesiye seviyorum. 12. Herkes evine çekildiğinde bil ki akşam olmuş demektir. 13. Ayıdan korkunca koşa koşa arabaya doğru gittim. 14. Düşe kalka yaşıyoruz işte. 15. Pastaneye uğrayıp kadayıf dolması alacağım.

13 Yorumlar

  1. Daha fazla örnek olabilir

    YanıtlaSil
  2. Ödev için müq

    YanıtlaSil
  3. önecelikle bu siteden bilgi kullanacak olanların teit eddirmesi gerektini düşünüyorum çünkü bilgiler güncel deil ve yukardaki fiillerden bazıları kalıcı ad olfdugu halde yazmışlar teit eddirmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  4. Allaniza ayıp şeyler uygulamak isterim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski