Günlük konuşmalarınızda kullandığınız kelimelere dikkat eder misiniz?

Günlük konuşmalarınızda, kullandığınız kelimelere dikkat eder misiniz? Açıklayınız.

Ben günlük hayattaki konuşmalarımda kullandığım kelimeleri özenle seçerim. Çünkü karşımdaki kişiyi incitmekten veya yanlış anlaşılmaktan korkarım. Ayrıca günlük konuşmalarda saygılı ve nazik bir üslup takınmaya çalışırım. Karşımdaki kişi bir büyüğüm ise onunla konuşurken saygılı konuşurum. Akranlarımla konuşurken biraz samimi olurum.

Biri bana seslendiği zaman efendim diye karşılık veririm. Bir şey alacak olduğumda şunu alabilir miyim gibi nazik bir üslup kullanırım. Çünkü günlük konuşmalarımız alsında bizim kişiliğimizin de göstergesidir. Biri konuşurken öncelikle onu sabırlı bir şekilde dinlerim. Ben de onunla uygun bir dille konuşurum. Karşımdaki kişiyi sözlerimle yaralamaktan çekinirim. Bu anlamda günlük konuşmalarımda kullandığım kelimelere dikkat ettiğimi düşünüyorum.

Ayrıca ne zaman, nerede hangi kelimeleri kullanacağımı iyi bilirim. Bulunduğum yerden ayrılınca hoşça kal, hayırlı günler, iyi geceler gibi ayrılık zamanında kullanılması gereken kelimeler kullanırım. Bir yere girince, merhaba, selamün aleyküm, iyi sabahlar gibi kelimeler kullanmaya dikkat ederim. Bir insanı yolcu ederken güle güle, yolunuz açık olsun, hayırlı yolculuklar gibi kelimeler kullanmaya dikkat ederim. Çünkü bu kelimeler günlük konuşmalarımızda sıklıkla kullandığımız kelimelerdir.

Sonuç olarak günlük konuşmalarımızda sık kullanılan bazı kelimeler vardır. Bu kelimeleri yerinde ve zamanında kullanmak en doğru olanıdır. Bu yüzden iletişimde kullandığımız kelimelere dikkat etmeye çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski